Αυξάνεται η κινητικότητα για τον Παλαιστινιακό με το βλέμμα στην Ιερουσαλήμ. Οι κορυφαίοι βοηθοί του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκαν σθεναρά την πρόθεσή του να μεταφέρει Παλαιστίνιους από τη Γάζα και να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον κατεστραμμένο από τον πόλεμο θύλακα.
Παράλληλα, ο Τραμπ δέχθηκε επιπλήξεις την Τετάρτη από τις παγκόσμιες δυνάμεις Ρωσία, Κίνα και Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters, οι οποίες δήλωσαν ότι θα προάγει «νέα ταλαιπωρία και νέο μίσος».
Ωστόσο ο κύβος ερρίφθη! Κατά τα φαινόμενα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος με τα ακραία, κατά πολλούς σχέδιά του, αναγκάζει τα πράγματα να κινηθούν στην Μέση Ανατολή. Το Παλαιστινιακό πρέπει να λυθεί, προκειμένου να προχωρήσει η νέα παγκόσμια εποχή σε ένα πολυπολικό πλανήτη. Η δεξιά τάξη πραγμάτων κινητοποιεί πρώτα τον Τραμπ να πετάξει ένα ακραίο σενάριο και έπειτα παίζει το «χαρτί» της Ρωσίας, η οποία μαζί με την σύμμαχο Κίνα προσέρχονται στην κουβέντα με μετριοπάθεια και τάση να νουθετήσουν τον Λευκό Οίκο.
Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων, η οποία απέμενε ουσιαστικά μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένους συμμάχους της γύρω-γύρω στον πλανήτη, παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων. Όσα δεν μπόρεσε η ίδια να κάνει, επιδιώκει να τα πραγματοποιήσει με επιτυχία το αντίπαλο δέος.
Μόλις δύο εβδομάδες στο αξίωμα και ο Τραμπ άλλαξε την πολιτική δεκαετιών των ΗΠΑ, όπως σχολιάζεται, λέγοντας ότι οραματίζεται την μετατροπή της Γάζας σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», όπου οι διεθνείς κοινότητες θα μπορούσαν να συνυπάρξουν μετά από σχεδόν 16 μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι η πρόταση του Τραμπ ήταν «αξιοσημείωτη» και προέτρεψε να διερευνηθεί. Στο Ισραήλ τον αποθεώνουν. Αντίθετα οι αραβικές χώρες διαφωνούν με το σχέδιο και επικρίνουν τον Τραμπ. Η δεξιά τάξη πραγμάτων έχει αγκάλες και για εκείνους μέσω της Ρωσίας. Το στάτους του Παλαιστινιακού και της Ιερουσαλήμ περιμένει το τι θα προκύψει από όλο αυτό.
Trump is 100% correct in wanting to move Gazans out of Gaza, but he's ignorant to think they'd simply rebuild and live peacefully in their new homes.
— 𝗡𝗶𝗼𝗵 𝗕𝗲𝗿𝗴 ♛ ✡︎ (@NiohBerg) February 4, 2025
Only strong Arab leaders can keep them under control so that they don't resort to terrorism.
pic.twitter.com/nUOVeaqCAF
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- OpenAI: Ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026
- Ιπποκράτειο: Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του γιατρού που ζήτησε «φακελάκι»
- Ανάρτηση του πρωθυπουργού για το Final 4 που θα γίνει στο ΟΑΚΑ
- Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ – 30 ελαφρά τραυματίες
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση του Ισραήλ κατά θέσεων των Χούθι
- Καμπανάκι για το δημογραφικό στην Κεντρική Μακεδονία – 770 λιγότερα “πρωτάκια” φέτος
- Ξανά βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα: Νέο γενικό μπλακ-άουτ στο νησί, το πέμπτο μέσα σε έναν μήνα
- Η ανάρτηση Τραμπ για την αντιπαράθεση Ρωσίας-Πολωνίας
- «Εξολοθρευτής» μικροβίων από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής στην 89η ΔΕΘ
- Το μήνυμα του Π. Μαρινάκη στην Κύπρο για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης