Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων με την κατηγορία ότι έκλεψαν προσωπικά δεδομένα για περισσότερους από 630.000 πολίτες προχώρησαν την Παρασκευή οι αλβανικές αρχές.
Η απάτη αφορά τους μισθούς και τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους. Τα δεδομένα αναρτήθηκαν στη συνέχεια στο Διαδίκτυο.
Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι τεχνικοί πληροφορικής που εργάζονταν στην εφορία, ενώ οι άλλοι δύο, οι αγοραστές των δεδομένων, εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε η εισαγγελία των Τιράνων.
«Κατά τις έρευνές μας διαπιστώσαμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποια παραβίαση των συστημάτων αλλά ότι ορισμένοι εργαζόμενοι κατάφεραν να κλέψουν τα δεδομένα με σκοπό να τα πουλήσουν σε ιδιώτες» εξήγησε η εισαγγελέας Ελισαμπέτα Ιμεράι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Τίρανα.
Η κλοπή προκάλεσε σάλο στην Αλβανία αφού τα δεδομένα διέρρευσαν κατά λάθος στα μέσα Δεκεμβρίου και οι Αλβανοί άρχισαν να στέλνουν μεταξύ τους αρχεία, μέσω του WhatsApp, με τα δεδομένα άλλων πολιτών.
Πολλοί μάλιστα εξέφρασαν ανησυχίες όταν ανακάλυψαν διαφορές στους μισθούς μεταξύ αξιωματούχων του ίδιου βαθμού, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι εισαγγελείς απέφυγαν να διευκρινίσουν πώς θα χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα οι αγοραστές και πώς οι πληροφορίες κατέληξαν στο Διαδίκτυο, αναφέροντας ότι η έρευνά τους συνεχίζεται.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαμαράς για Novartis: Η απόφαση της Δικαιοσύνης πιστοποιεί την πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
- Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας: Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά
- Βούτηξε τον 1 έτους γιό του στο νερό σε θερμοκρασία αέρα που άγγιζε τους -33 βαθμούς, vid
- Ρωσία σε ΗΠΑ: Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη Βενεζουέλα ούτε να αφήσουμε τα πετρέλαια
- Σε εξέλιξη οι συζητήσεις αγροτών-Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ μαίνονται τα μπλόκα
- Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού
- Αγρότες: Κλείνουν τα δύο ρεύματα στα διόδια Μαλγάρων και ο κόμβος Τρίγλιας στη Χαλκιδική – Τι ισχύει σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα
- Το BBC θα ζητήσει από δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή για δυσφήμιση του Τραμπ
- Το απόλυτο τεστ μέσα στο 2026 για τις «δεξιές φωνές» της Ε.Ε. – Θα αντέξει ο Όρμπαν;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων









