Μέχρι που θα φτάσει η Δύση;;; Ένα άρθρο ΚΡΑΥΓΗ για την καταπάτηση κάθε αξίας…

Ο Χίτλερ δεν συγκρίνεται καν μαζί τους…

Ο πόλεμος της Ουκρανίας άλλαξε την Ευρώπη. Μέχρι πού μπορεί να οδηγηθεί η «πολιτισμένη Δύση»;

Ένα άρθρο της Λέσια Ριάμπτσεβα στο γερμανόφωνο Russia Today!

Η αποκλίνουσα ρωσοφοβία μπορεί να πάρει πολλές μορφές σε πολύ διαφορετικά επίπεδα. Για παράδειγμα, όπως έκανε ο Pavel Durov, αρνείσαι την εθνικότητα σου και ξεχνάς από ποιον γεννήθηκες. Όταν κρύβεσαι δηλαδή πίσω από την υπηκοότητα άλλου κράτους και ζητάς να μη θεωρηθείς πλέον Ρώσος. Προφανώς, ο Πάβελ πρέπει τώρα να θεωρείται Γάλλος. Ή Άραβας (σ.σ. υπαινιγμός για την μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης).

Μία άλλη μορφή ρωσοφοβίας είναι η ελίτ των Ρώσων μεταναστών που προσπαθεί να ξεχάσει ότι είναι Ρώσοι και, για να είμαστε πιο ακριβείς, ότι έχουν γίνει «αυτοδημιούργητοι» χάρη στον ρωσικό λαό. Ο τραπεζίτης Oleg Tinkov είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

(…)

Η ίδια ρωσοφοβία εμφανίζεται όταν οι αθλητές, οι μαέστροι και οι σκακιστές μας βιώνουν την κουλτούρα ακύρωσης. Κλείσιμο μαγαζιών και εστιατορίων με ρωσική κουζίνα ή ακόμα και άρνηση να αναγνωρίσουμε τις δικές σπεσιαλιτέ μας ως δικές μας. Μέχρι χθες ένας Ευρωπαίος ή Αμερικανός έτρωγε χαρούμενα τα pelmeni, την λαχανόσουπα shchiτην okroshka, το blini, το pierogi, το παστό κρέας, το ψάρι και το χαβιάρι, σήμερα τα μποϊκοτάρουν τα κράτη του. Και πολύ σύντομα, πιθανότατα, αυτά τα πιάτα θα χαρακτηριστούν Ουκρανικά, καθώς υπάρχει η τάση αντικατάστασης κάθε τι ρώσικου με ουκρανικό.

Η αντιρωσική εκστρατεία φαίνεται ότι δεν γνωρίζει όρια και ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές: Η ρίζα όλων των κακών είναι η Ρωσία, κάθε ατυχία οφείλεται σε εμάς. Σήμερα είμαστε η εξήγηση για όλα τα λάθη, ο αποδιοπομπαίος τράγος, η δικαίωση για την αδράνεια και την αποτυχία των άλλων! Ένα ολόκληρο έθνος λεπρών. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Αλλά όλα αυτά είναι απλώς παραδείγματα καθημερινής ρωσοφοβίας, ήπιας μορφής! Σε διακρατικό και παγκόσμιο επίπεδο, το μίσος για την Ρωσία και τους Ρώσους εκφράζεται διαφορετικά – μέσω κυρώσεων, απελάσεων διπλωματών κτλ. Υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση της αντίστοιχης χώρας είναι σε θέση να το πράξει (σ.σ. βλ. Ελλάδα).

Τα «περήφανα» μικρά κράτη, προσπαθούν να ευχαριστήσουν τον προστάτη του ΝΑΤΟ με τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους.

Η Εσθονία καταπολεμά την ρωσική κουλτούρα εμποδίζοντας συναυλίες, όπως η πενταετής απαγόρευση εισόδου για τους τραγουδιστές της ποπ Filipp Kirkorov και Polina Gagarina. Υποτίθεται ότι αυτοί (ο Kirkorov και ο Gagarina) υποστήριξαν τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία. (…) Ποιος θα υποφέρει περισσότερο από μια τέτοια απαγόρευση; Είναι αδύνατο να «ακυρωθεί» η επιρροή των Ρώσων στους Εσθονούς.

(…)

Είμαστε αδέρφια! Οι Αμερικανοί παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε! Να μας επιβάλουν άλλη σκέψη».

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί