Οι Άμις – μια ξεχωριστή προτεσταντική χριστιανική ομάδα που ήρθε στη Βόρεια Αμερική τον 18ο αιώνα για να ξεφύγει από τη δίωξη στην Ευρώπη – επικεντρώνουν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους γύρω από την πίστη τους.
Απορρίπτουν τη σύγχρονη τεχνολογία και την επικοινωνία, φορούν παραδοσιακά απλά ρούχα, ταξιδεύουν με άλογα και κάρα, εργάζονται κυρίως στη γεωργία και μιλούν ακόμη και μια γλώσσα μοναδική στην κοινότητά τους, γνωστή ως Pennsylvania Dutch.
Ζουν όσο το δυνατόν περισσότερο χωριστά από την κοινωνία γύρω τους. Οι περισσότεροι διστάζουν να λάβουν μέρος στις εκλογές των «Άγγλων», όπως αποκαλούν τους μη Amish.
Οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των Άμις στις προηγούμενες εκλογές είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, αλλά μια μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 βρήκε ρεκόρ προσέλευσης από την κοινότητα εκείνη τη χρονιά. Ακόμα κι έτσι, ο συνολικός αριθμός ψήφων στην κομητεία Λάνκαστερ, όπου ζουν οι περισσότεροι Άμις της Πενσυλβάνια, δεν έφτασε καν τις 3.000.
Όποιος κερδίσει την Πενσυλβάνια είναι πιθανό να γίνει πρόεδρος, και οι δύο εκστρατείες ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις εδώ.
Πολλοί από αυτούς είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι έχουν αποκομίσει τα οφέλη των οικονομικών πολιτικών του Τραμπ.
Όπως φαίνεται… οι Άμις έχουν διαλέξει πλευρά.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης
- Εκπληκτικό εύρημα σε μουμιοποιημένη γυναίκα 2.500 ετών στη Ρωσία: Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, λένε επιστήμονες
- Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Κατώτατος μισθός: Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC









