Με πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ… απείλησε ο Μπάιντεν! Ποιες οι τελευταίες εξελίξεις για την Ουκρανία

Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Μέση Ανατολή…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους για μια νέα ένεση μετρητών για την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι μια ρωσική νίκη θα επέτρεπε στη Μόσχα να επιτεθεί στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να παρασύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο.

Ο Μπάιντεν μίλησε καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να ανακοινώσουν πρόσθετη βοήθεια 175 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία στο Κίεβο. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε την προθυμία του να αλλάξει σημαντικά τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό για να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

«Αν ο Πούτιν πάρει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», είπε ο Μπάιντεν. Ο Πούτιν θα επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, συμπλήρωσε και συνέχισε: «Θα έχουμε κάτι που δεν θέλουμε: Αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν (σ.σ. επισήμως και μαζικά) εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων». 

Ο Μπάιντεν είπε περαιτέρω: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαντλούνται από χρόνο και χρήμα για να βοηθήσουν την Ουκρανία!

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ήδη χρησιμοποιήσει το 97 τοις εκατό των 62,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσθετη χρηματοδότηση που είχε λάβει και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χρησιμοποιήσει όλα τα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια που του είχαν χορηγηθεί, δήλωσε ο διευθυντής προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-YONHAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί