Τείνουν να μαζευτούν πολλές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή!
Μέσα σε μια ημέρα, δύο υπουργοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ έκαναν αναφορά στο Ιράν και την Χεζμπολάχ, ενώ και το Ιράν απείλησε ότι η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει την στρατιωτική δράση!!! Παράλληλα και η Τουρκία, σύμφωνα με τον τύπο της χώρας, σκέφτεται την αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή ως εγγυήτρια δύναμη!!!
«Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε το Ιράν, δεν έχουμε τις δυνάμεις για να το κάνουμε», προειδοποιεί την ίδια ώρα, o πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ!
Ωστόσο, ναυτικές δυνάμεις των Αμερικανών μετά την Ανατολική Μεσόγειο μαζεύονται και στον περσικό Κόλπο!!!
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν επισήμανε ότι διαβλέπει μια δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν προειδοποίησε και αυτός με τη σειρά του το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, χωρίς φυσικά να τους κατονομάσει, ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν αν αυτοί οι τρίτοι παίκτες θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την «εξαιρετικά άσχημη κατάσταση».
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε και αυτός εκ νέου το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μπορεί να βγει εκτός ελέγχου εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του δράση.
Χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «πληρεξούσιο των ΗΠΑ» ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε σε ομιλία του στην Τεχεράνη ότι «αν δεν σταματήσουν αμέσως το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και τη γενοκτονία στη Γάζα, όλα είναι πιθανά ανά πάσα στιγμή και η κατάσταση στην περιοχή θα βγει εκτός ελέγχου».
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ
Η τουρκική Cumhuriyet, κάνει λόγο για «μοντέλο Κύπρου στην Παλαιστίνη με δύο κράτη και την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη». Ο τουρκικός τύπος μάλιστα μεταδίδει για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού στρατού στην Παλαιστίνη.
Την ίδια ώρα τελεσίγραφο 24 ωρών δίνει στο Ισραήλ ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Τουρκία πρέπει να παρέμβει και να κάνει ο,τιδήποτε χρειαστεί».
«O πρόεδρος του Kόμματος Εθνικιστικής Δράσης έκανε το εξής κάλεσμα «Σε περίπτωση που εντός 24 ωρών δεν επιτευχθεί εκεχειρία, δεν σταματήσουν οι επιθέσεις, αν υπάρχει συνέχεια με την ρίψη βομβών εναντίον των αμάχων δηλώνω ξεκάθαρα πως η Τουρκία πρέπει να παρέμβει και πρέπει να κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο, καθώς φέρει ευθύνη λόγω της ιστορικής, θρησκευτικής της ανθρωπιστικής της υποχρέωσης. Η ευθύνη της προστασίας της Παλαιστίνης είναι η κληρονομιά των προγόνων μας. Μήπως αυτό ήταν ένα κάλεσμα για αποστολή Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Παλαiστίνη;», σχολιάζουν ΜΜΕ στην Τουρκία.
«Ήδη οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερες Ναυτικές Δυνάμεις στην περιοχή . Το αεροπλανοφόρο Αϊσενχάουερ τώρα εντάχθηκε στις δυνάμεις της περιοχής. Όπως θα μεταφερθούν και τα Patriot στα πλαίσια της αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής. Άρα με πυκνό τρόπο αυξάνεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή» σχολίασε από την πλευρά του ο ανταποκριτής του Haberturk, Αλί Τσινάρ.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









