Μαξίμου ακούει;;; Χώρα της Ε.Ε.: «Δεν θα ανακατευτούμε στον πόλεμο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία»

Αντιθέτως η χώρα μας διάλεξε να εμπλακεί σε έναν πόλεμο από τον οποίο έχει πάρα πολλά να χάσει!

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα προμηθεύσει όπλα για να υποστηρίξει την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Η Ουγγρική άποψη είναι σταθερή… δεν πρόκειται να ανακατευτούμε σε αυτόν τον πόλεμο με όπλα και προμηθεύοντας στρατιώτες», δήλωσε την Παρασκευή στο CNN ο Ζόλταν Κόβατς, διεθνής εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Ωστόσο συμπλήρωσε πως η Βουδαπέστη θα στηρίξει το Κίεβο με ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επικρίνει τον Όρμπαν, καλώντας στην Ουγγαρία να «αποφασίσει με ποιον είναι», με τον δεύτερο να τον αποκαλεί “εχθρό”.

Θυμίζουμε πως ο Όρμπαν έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτούσε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώσουν για το αέριο στο ρωσικό νόμισμα.

Όταν οι Βρυξέλλες αντέδρασαν τονίζοντας ότι θα ήταν παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ, ο εκπρόσωπο του Όρμπαν απάντησε πως θα ήταν «αδύνατο» να σταματήσει η αγορά ρωσικής ενέργειας.

(φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί