Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα η εφημερίδα Daily Telegraph προβάλλοντας παράλληλα το έργο, του Έλληνα υπουργού Νότη Μηταράκη.
Δημοσιεύει μάλιστα πρόσφατη φωτογραφία του κ. Μηταράκη με την βρετανίδα ομόλογο του από την επίσκεψή της στην Σάμο. Όπως υπογραμμίζει το ρεπορτάζ η κ. Πατέλ μετά από αυτό το ταξίδι της δήλωσε εντυπωσιασμένη «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα ψηφιοποίησε τη διαδικασία αίτησης ασύλου από την αρχή μέχρι το τέλος για να παρακολουθεί υποθέσεις, να επιταχύνει τις αποφάσεις και να εξοικονομεί εκατομμύρια από περιττή γραφειοκρατία», όπως χαρακτηριστικά γράφει η Daily Telegraph.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει να διαμορφώσει κέντρα παρόμοια μ’ αυτά που κατασκεύασε η Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Εκεί, όπως γράφει η Daily Telegraph, ελέγχονται συνεχώς οι μετακινήσεις των μεταναστών ενώ απαγορεύεται και η ελεύθερη κυκλοφορία τους με στόχο να αποφευχθεί η διαφυγή τους.
Επικαλούμενη βρετανική κυβερνητική πηγή η εφημερίδα σημειώνει «τυχόν παραβίαση των κανόνων από την πλευρά τους, θα μπορούσε να τους στερήσει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου». Παράλληλα η ίδια πηγή τονίζει στην Daily Telegraph πως «όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να παραμένουν εντός των κέντρων. Κάτι τέτοιο είναι δίκαιο εάν σου παρέχεται φαγητό και διαμονή. Οι Έλληνες έχουν θεσπίσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».
Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα ότι σε πρόσφατο ταξίδι της στις ΗΠΑ, η κα Πατέλ δε δίστασε να χαιρετίσει την ελληνική πολιτική στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως πρόκειται για μια «πολύ διαφορετική» προσέγγιση από αυτή της ΕΕ. Όπως υπογράμμισε η κ. Πατέλ στο ακροατήριο της στις ΗΠΑ οι Έλληνες «δεν αποφάσισαν να καθίσουν πίσω από το μπλοκ αρμοδιοτήτων της ΕΕ». Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ για τα ανοικτά σύνορα που όπως είπε πυροδότησαν μια «μαζική μεταναστευτική κρίση» που έχει προκαλέσει ρεκόρ αύξησης των παράνομων διελεύσεων του στενού της Μάγχης.
Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία μόνο μέσα στο 2021 πάνω από 24.500 μετανάστες έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό μεταναστών από ότι ολόκληρο το 2020, σημειώνουν οι αναλυτές. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι μόνο τον Νοέμβριο πάνω από 5.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα, που όπως λένε, είναι ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών σε ένα μήνα, «παρά τον ψυχρότερο καιρό και τις πιο επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα».
photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου – Μακριά από αυτό το μακελειό!
- Βόρεια Κορέα: Η Κιμ Γιο Τζονγκ εκτοξεύει απειλές κατά ΗΠΑ, Ν. Κορέας και Ιαπωνίας
- Θεσσαλονίκη: Σκάφος προσέκρουσε σε βράχια στο Θερμαϊκό Κόλπο – Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
- Κίνα: Αυστηρό μήνυμα στις Φιλιππίνες να αποφύγει τις προκλήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Μεξικό: Τουλάχιστον 15 νεκροί, vid
- Έρευνα: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στην γυναικεία ναυτική απασχόληση
- Τα τέσσερα σημεία “κλειδί” στα μέτρα για τους πολύτεκνους – Το νέο φορολογικό τοπίο
- Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τα 26 χρόνια από την απώλεια του Γ. Κρανιδιώτη
- Γκρέτα Γκάρμπο: Η απόλυτη σταρ, μια θρυλική μορφή που έζησε μέσα στο μυστήριο
- Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών στην Κολομβία
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
