Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Ένοπλοι σκότωσαν 9 άτομα σε επίθεση σε ταβέρνα, vid

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από πυροβολισμούς σε ταβέρνα στη Νότια Αφρική, οι οποίοι άφησαν εννέα νεκρούς και άλλους 10 τραυματίες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επτά άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν στο Μπέκερσνταλ, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, αφού περίπου 12 άγνωστοι ένοπλοι έφτασαν με δύο οχήματα και άνοιξαν πυρ εναντίον θαμώνων.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στη 01:00 τοπική ώρα την Κυριακή (23:00 GMT Σάββατο) και οι δράστες «συνέχισαν να πυροβολούν τυχαία καθώς [άνθρωποι] τράπηκαν σε φυγή», πρόσθεσε η αστυνομία.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο. Εξήντα τρεις άνθρωποι σκοτώνονταν κάθε μέρα κατά μέσο όρο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Οι δολοφονίες είναι συχνά αποτέλεσμα καβγάδων, ληστειών και βίας μεταξύ συμμοριών. Το κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν είναι σαφές.

Στο σημείο, ο αναπληρωτής επίτροπος της επαρχιακής αστυνομίας, Υποστράτηγος Φρεντ Κεκάνα, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Newzroom Afrika ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και ένα AK-47,.

«Οι καημένοι οι θαμώνες απλώς διασκέδαζαν όταν ήρθαν οι άνθρωποι και πυροβόλησαν», είπε.

Δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν έξω από την ταβέρνα καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν και ένα τρίτο ήταν οδηγός ταξί που είχε αφήσει έναν επιβάτη κοντά, πρόσθεσε ο Υποστράτηγος Κεκάνα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί