Μαγιόρκα: Καταιγίδα προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Πάλμα – ΒΙΝΤΕΟ

Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Το νερό έπεφτε από το ταβάνι και τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους στο αεροδρόμιο της Πάλμα, της πρωτεύουσας της Μαγιόρκας, καθώς σφοδρή βροχόπτωση σάρωσε σήμερα τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Λόγω της καταιγίδας σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο Σον Σαντ Χοάν, το τρίτο σε μέγεθος στην Ισπανία, αφού ήταν «αδύνατον να λειτουργήσει με ασφάλεια», όπως ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Aena.

Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις προς τη Μαγιόρκα κατευθύνθηκαν προσωρινά σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε. Αργότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι το αεροδρόμιο ξαναρχίζει τη λειτουργία του, αφού η βροχή κόπασε.

Δείτε το σχετικό video:

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΑΕΜΕΤ ανέφερε ότι ο σταθμός της στο αεροδρόμιο κατέγραψε βροχή σχεδόν 5 εκατοστών ανά ώρα, με αποκορύφωμα τα 9 εκατοστά σε λιγότερο από μία ώρα.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα έφτασε πέρυσι τα 31,3 εκατομμύρια, ρεκόρ όλων των εποχών. Το ηλιόλουστο νησί με τις γραφικές παραλίες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, ιδίως μεταξύ των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί