«Θέλουμε ειρήνη, αλλά ειρήνη με εθνική κυριαρχία, ισότητα, λευτεριά! Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών!», τόνισε ο κ. Μαδούρο, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας (ΣΕΑ) του Λευκού Οίκου για να συζητηθεί η Βενεζουέλα.
Η Ουάσιγκτον, διατεινόμενη ότι δρα εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, έχει αναπτύξει από τον Αύγουστο ισχυρά στρατιωτικά μέσα στην Καραϊβική, όπου κατέφθασε τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο.
«Έχουμε υποστεί 22 εβδομάδες επιθετικότητας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψυχολογική τρομοκρατία, 22 εβδομάδες που μας έθεσαν σε δοκιμασία. Ο λαός της Βενεζουέλας επέδειξε την αγάπη του για την πατρίδα», είπε ακόμη ο πρόεδρος Μαδούρο.
«Μαδούρο, φίλε, ο λαός είναι μαζί σου», «όχι, δεν θέλουμε να είμαστε βορειοαμερικανική αποικία», φώναζαν μεταξύ άλλων συγκεντρωμένοι.
Προχθές Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε πως μίλησε τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνικά με τον ομόλογό του Μαδούρο, ο οποίος τον κατηγορεί ότι επιδιώκει να τον ανατρέψει ώστε οι ΗΠΑ να βάλουν στο χέρι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει πλήγματα εναντίον είκοσι και πλέον σκαφών στην Καραϊβική και στον ανατολικό Ειρηνικό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 ανθρώπους, υποστηρίζοντας –χωρίς αποδείξεις– πως μετέφεραν ναρκωτικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλλαγή του σκηνικού του καιρού από σήμερα: Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Το ΒΙΝΤΕΟ από τις… υψηλόβαθμες επαφές που είχε στο Λονδίνο ο Κ. Μητσοτάκης
- Το μεγάλο πρόβλημα γίνεται παντού ορατό
- Θεσσαλονίκη: Ο Δ.Φινοκαλιώτης και η Μ. Πρωτοπαπαδάκη στον επαναληπτικό γύρο για την προεδρία του ΔΣΘ
- Η viral στιγμή με τα… φιλιά των ζευγών Ζελένσκι και Μακρόν, vid
- Στον β΄ γύρο των δικηγορικών εκλογών της Αθήνας πέρασαν Δ. Αναστασόπουλος και Α. Κουτσόλαμπρος
- Σαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Λευκός Οίκος: Αυτό ανακοινώθηκε για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ
- Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ υπό ρωσικό έλεγχο! Δεν σταματούν οι Ρώσοι στο ουκρανικό μέτωπο
- Εκτός προγράμματος SAFE η Τουρκία – Ποιά χώρα εκτός Ε.Ε. μπαίνει









