«Εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες ή κατάσταση σαν αυτή στα Κανάρια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την κοινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ.
«Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών έλαβε χώρα μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα πριν από έξι χρόνια. Η σημερινή συνάντηση έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και με τη νέα πρόταση για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο να βρίσκεται στο τραπέζι» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.
Επισήμανε ότι «για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που είναι να σταματήσουμε την απώλεια ζωών στη θάλασσα, να έχουμε πιο αποτελεσματικές επιστροφές, η δουλειά μας πρέπει να ξεκινήσει πέρα από τα σύνορά μας». Προσέθεσε ότι «εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες και κατάσταση σαν αυτή στα Κανάρια, πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε ό,τι έχει η ΕΕ στη διάθεσή της στο πλαίσιο της πολιτικής και των εργαλείων για να το κάνουμε να συμβεί: από το εμπόριο, τα χρήματα, επενδύσεις, βίζες, υποτροφίες Erasmus, τα πάντα».
«Εάν εργαστούμε μαζί ως Ομάδα Ευρώπη, κινούμε βουνά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»









