αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Λούλα, στην οποία προστίθεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα συμπεριλαμβανομένων του Ρώσο-Ουκρανικού πολέμου και την επικειμένη σύνοδο κορυφής των BRICS.
Οι δύο ηγέτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η βραζιλιανή κυβέρνηση, «μίλησαν για θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο κορυφής των BRICS τον επόμενο μήνα στο Καζάν, τις διμερείς σχέσεις και τις ειρηνευτικές προτάσεις της Βραζιλίας και της Κίνας για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξέι Ομπερτσούκ , ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πακιστάνο υπουργό Εξωτερικών Ιχάντ Νταρ, ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει την ένταξη του Πακιστάν στους BRICS.
Η ονομασία BRICS, προέρχεται από τις χώρες που συμμετέχουν σ’ αυτήν: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Η ομάδα των εν λόγω χωρών προσκάλεσε πέρυσι τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να γίνουν μέλη της , σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της προσπάθειάς του να αναδιαμορφώσει μια παγκόσμια τάξη που θεωρεί ξεπερασμένη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 92.000 θεατές και 188 sold out παραστάσεις
- Μεταστέγαση του ΚΕΠ Αμαρουσίου και συγχωνεύσεις ληξιαρχείων με υπογραφή Β. Σπανάκη
- Όρμπαν: «Αυτό είναι το χάος στο οποίο η ελίτ των Βρυξελλών θέλει να ρίξει τα χρήματα των Ευρωπαίων»
- Με την Γκίλφοϊλ συναντήθηκε στο Πεντάγωνο ο Ν. Δένδιας
- Τόσα ουκρανικά drones καταστράφηκαν εντός δύο ωρών πάνω από ρωσικό έδαφος
- Κομισιόν: Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου (GSI) θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό
- ECOFIN: «Πέρασε» η φορολόγηση των μικροδεμάτων που έρχονται στην Ε.Ε.
- Μήνυμα Μεντβέντεφ για την… «Παγκόσμια Μέρα καλοσύνης»: Αφιερωμένο στους Ευρωπαίους
- Πιερρακάκης: «Ζητάμε παράταση στην εξαίρεση της φορολογίας καυσίμων για αγροτικό τομέα, ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα»
- Μητσοτάκης: Από αρχές Ιανουαρίου οι Έλληνες θα δουν αυξήσεις στους πραγματικούς τους μισθούς









