Λόγια «φωτιά» για Γερμανία, Ευρώπη και Ο.Η.Ε.! Έρχεται μεγάλη καταστροφή;;;

Τι ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ουγγρικού κοινοβουλίου

«Η Γερμανία αυτοκαταστρέφεται γρηγορότερα από ό,τι επί Αδόλφου Χίτλερ και ο ΟΗΕ δεν είναι παρά μια εταιρεία προπαγάνδας»!

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ουγγρικού κοινοβουλίου László Kövér.

Ο ανώτερος βουλευτής έκανε τις δηλώσεις σε φόρουμ κυριαρχίας στην πόλη Γιαζαπάτι της κεντρικής Ουγγαρίας. Ο ομιλητής επιτέθηκε δριμύτατα στην Γερμανία και συνέκρινε την τρέχουσα ηγεσία της με εκείνη της εποχής του Χίτλερ, με τον Kövér να δηλώνει:

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε χαρούμενοι που οι Γερμανοί αυτοκαταστρέφονται με γοργούς ρυθμούς, ίσως και πιο γρήγορα από τον Χίτλερ».

Επίσης πρόσθεσε:

“Χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια στον Χίτλερ για να το πετύχει αυτό. Όσοι είναι τώρα [στο Βερολίνο] δεν χρειάζονται καν δώδεκα χρόνια για να συντρίψουν την Γερμανία με κάθε τρόπο, οικονομικά και κοινωνικά.”

Εκτός από την καταγγελία της γερμανικής ηγεσίας, ο ανώτατος εκπρόσωπος των βουλευτών άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην ΕΕ και τον ΟΗΕ. Περιέγραψε τα Ηνωμένα Έθνη ως μια «μπροστινή εταιρεία» χωρίς καμία δύναμη λήψης αποφάσεων που χρησιμοποιήθηκε μόνο για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Ο Kövér, ο οποίος είναι ένας από τους συνιδρυτές του ουγγρικού κόμματος Fidesz, συνέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, το σύστημα ασφαλείας που κατέρρευσε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ιδρύθηκε από την ΕΣΣΔ και τα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη-δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, ως αντίβαρο στο ΝΑΤΟ. 

«Σήμερα, η Κομισιόν της ΕΕ στις Βρυξέλλες παίζει ουσιαστικά τον ίδιο ρόλο που έπαιζε τότε η (κομμουνιστική) Μόσχα, είπε ο βουλευτής», τονίζοντας ότι η Βουδαπέστη μάχεται μόνο κατά της γραφειοκρατίας της ΕΕ και όχι με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί