• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ορκίστηκε ο Μπάιντεν: «Αυξάνεται ο ρατσισμός, σε κρίση το κλίμα», φουλ αριστερά το Βαθύ Κράτος, vid

Ορκίστηκε ο Μπάιντεν: «Αυξάνεται ο ρατσισμός, σε κρίση το κλίμα», φουλ αριστερά το Βαθύ Κράτος, vid

Όλα τα «καλά» παιδιά δίνουν το «παρών» - Η Lady Gaga τραγούδησε τον αμερικανικό ύμνο - Στα ισπανικά φώναξε η Jennifer Lopez

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Έφτασε στο Καπιτώλιο, μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ και την Καμάλα Χάρις.

Στο Καπιτώλιο βρέθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Βαθέος Κράτους- μεταξύ των πρώτων ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα Μπους, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, όπως και ο Μάικ Πενς.

Στο μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε νωρίτερα μέσω twitter έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν.

Η Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, ενώ η Jennifer Lopez ζήτησε στα Ισπανικά «δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους».

Ο αριστερόστροφος Τζο Μπάιντεν εγκαθίσταται στον Λευκό Οίκο
σε μια στιγμή που η οικονομία των ΗΠΑ ασθενεί λόγω κορωνοϊού, σχεδόν ένα εκατομμύριο εγγράφονται κάθε εβδομάδα
στα ταμεία ανεργίας και δεκάδες εκατομμύρια αμφιβάλλουν για την νομιμότητα της προεδρίας του.

«Η θέληση του Λαού εισακούσθηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται. Γνωρίζω την ισχύ του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβε τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά», είπε μεταξύ άλλων στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, την ώρα που κατηγορείται για «αρπαγή» της εξουσίας μέσω νοθείας.

Δείχνοντας πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κινηθεί φουλ στα αριστερά έκανε λόγο για «αύξηση του ρατσισμού», «κλιματική κρίση» και «κρίση κορωνοϊού», πάνω στα οποία θα «πατήσει» ο Λευκός Οίκος για επιβολή μέτρων περιορισμού της ελευθερίας και επιβολής κρατισμού.