Οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν στήσει έναν προσωρινό κέντρο φιλοξενίας σε ένα κέντρο logistics στο χωριό του Bruzgi, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, καθώς χιλιάδες μετανάστες παραμένουν στην περιοχή.
Η κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία κλιμακώθηκε χθες Τρίτη (16/11) με τις πολωνικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού και τους μετανάστες να πετούν πέτρες και να προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη.
Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται εδώ και μέρες στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας, έχοντας στήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό με σκηνές, περιμένοντας να περάσουν σε ευρωπαϊκά εδάφη.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 11 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
(sputniknews. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ίδρυμα Ευγενίδου: Την Παρασκευή 20/3, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν τη σφαιρικότητα της Γης
- Ηράκλειο: Σύλληψη 15χρονου που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – Είχε και πιστόλι κρότου στο αυτοκίνητο
- «Σημαντικό επίπεδο καθοδικού κινδύνου στην παγκόσμια οικονομία» – Παρέμβαση ΟΟΣΑ εν μέσω των εξελίξεων
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο στις 24/3 από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
- Πώς να βγεις νικητής στην κολύμβηση…χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Vid
- Απίστευτο αλλά αληθινό έθιμο: Σε αυτή την περιοχή μεταφέρουν φέρετρο… χορεύοντας (Vid)
- Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης όλων των πλοίων»
- 6 πρακτικές ασκήσεις για το άγχος που μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή
- Το Ιράν θα μετατρέψει σε μουσείο το βομβαρδισμένο σχολείο θηλέων μετά τον θάνατο σχεδόν 200 μαθητριών
- Αζερμπαϊτζάν: Δικαστήριο καταδίκασε Γάλλο πολίτη σε 10 χρόνια κάθειρξης για κατασκοπεία









