Λίγο πριν τη σύγκρουση! ΝΑΤΟ σε Πούτιν: «Απόσυρε τα στρατεύματά σου» – Εκλιπαρούν οι Ουκρανοί για συμμαχική βοήθεια

Φέρνοντας το ΝΑΤΟ μερικά χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα!

Στο κενό φαίνεται πως πέφτουν οι τελευταίες προειδοποιήσεις της Ρωσίας προς τη Δύση να μείνει μακριά από την Κριμαία και τα εδάφη όπου ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να βάλει τέλος στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κούλεμπα πριν από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κούλεμπα βρίσκεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες, μία ημέρα αφού το Κίεβο κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι αγνοεί τα αιτήματα για συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας του ΝΑΤΟ συνέρχονται μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την Ουκρανία και το Αφγανιστάν, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας και με την φυσική παρουσία των αμερικανών υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας Αντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Οστιν αντίστοιχα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν, κάλεσε το ΝΑΤΟ να μην αφεθεί να αιφνιδιασθεί από την Ρωσία και να προσφέρει την συγκεκριμένη υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

Χθες, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι συνομιλίες στην έδρα του ΝΑΤΟ θα έχουν ως θέμα «την πρακτική υποστήριξη που μπορεί να εξασφαλίσει η Ουκρανία σε περίπτωση μεγάλης πολεμικής κλιμάκωσης».

Αυτό φυσικά θα σήμαινε ολοκληρωτικό πόλεμο, μιας και οι Ρώσοι θα ρίξουν όλα τους τα όπλα στην περίπτωση που απειληθούν όχι μόνο από τον ουκρανικό στρατό, αλλά από τα πολυεθνικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ!

«Πρέπει να αποφευχθεί το σφάλμα που διαπράχθηκε το 2014, όταν η Ρωσία πραγματοποίησε ταχεία επιχείρηση στο Ντονμπάς και την Κριμαία, την στιγμή που μεγάλο μέρος των δυτικών δυνάμεων σκεφτόταν πώς να αντιδράσει», προειδοποίησε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών. «Με την Ρωσία , τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

Το Κίεβο κατηγορεί την Ρωσία ότι έχει συγκεντρώσει δυνάμεις 80.000 στρατιωτών στα ανατολικά της σύνορα και την Κριμαία, που προσαρτήθηκε από την Μόσχα το 2014.

Στην πραγματικότητα ουδείς γνωρίζει πραγματικά, πλην βεβαίως του Πούτιν, πόσες είναι οι πραγματικές δυνάμεις των Ρώσων σε όλο το μήκος των ανατολικών συνόρων της Ουκρανίας, περιμένοντας την τελική εντολή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί