Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν στο αεροδρόμιο της Λιέγης στο Βέλγιο αφού είχαν διακοπεί προσωρινά εξαιτίας της εμφάνισης ενός drone, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, στο δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Skyes ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά σύμφωνα με την οποία γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας) εθεάθη ένα drone πάνω από το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ο αερολιμένας να κλείσει για περίπου 30 λεπτά.
«Πρέπει να εξετάζουμε κάθε αναφορά», δήλωσε ο Κουρτ Φερβίλιχεν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι πτήσεις επαναλήφθηκαν. Drones, τα οποία εντοπίσθηκαν να πετούν πάνω από αεροδρόμια στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες και τη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο, είχαν προκαλέσει την Τρίτη εκτροπή πολλών εισερχόμενων πτήσεων προς άλλα αεροδρόμια και την καθήλωση αεροπλάνων που επρόκειτο να αναχωρήσουν.
Θεάσεις drones πάνω από αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις φέρονται να έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα διαρκείας στο Βέλγιο και έχουν προκαλέσει προβλήματα τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη. Έχουν υποχρεώσει σε προσωρινό κλείσιμο αεροδρομίων σε χώρες, μεταξύ των οποίων στην Σουηδία την Πέμπτη.
Όλοι περιμένουν την συνέχεια.
Ποιά θα είναι τα τελικά μέτρα που θα παρθούν;
Ήδη φέρεται πως ετοιμάζονται μέτρα σε σχέση με την χρήση drones από ιδιώτες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- ΑΑΔΕ: Οι προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων Β’ τριμήνου 2026
- ΗΠΑ: Σήμανε συναγερμός για πυροβολισμούς σε συναγωγή του Μίσιγκαν
- Άνοιξε και πάλι ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»
- Χαλκιδική: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης
- Έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στο Στενό του Ορμούζ συγκαλεί ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Τούρκος δημοσιογράφος για το αν ακολουθήσει η Τουρκία μετά το Ιράν: «Θα καταλάβουμε τα νησιά στο Αιγαίο»









