Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου των G20, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σχολίασε μεταξύ άλλων στο χθεσινό χτύπημα των Ουκρανών με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στην ρωσική επαρχία Μπριάνσκ.
«Είναι σημάδι ότι οι ΗΠΑ θέλουν κλιμάκωση», δήλωσε.
Το επικαιροποιημένο ρωσικό πυρηνικό δόγμα δεν προσθέτει τίποτα που θα διέφερε από το περιεχόμενο παρόμοιων αμερικανικών εγγράφων, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι τα πυρηνικά όπλα είναι, πρώτα και κύρια, ένα μέσο αποτροπής και αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου».
«Σήμερα, δημοσιεύσαμε επίσημα τις βασικές αρχές του πυρηνικού μας δόγματος. Όλα επιβεβαιώνονται εκεί, αυτό που ο πρόεδρος ανακοίνωσε δημοσίως πριν από ένα μήνα είναι πλέον νομικά κατοχυρωμένο.
Ελπίζω ότι στη Δύση θα διαβάσουν αυτό το δόγμα. Και όχι με τον τρόπο που διαβάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, βλέποντας μόνο αυτά που χρειάζονται, αλλά το δόγμα σε όλη του την πληρότητα και τη διασύνδεσή του. Δεν τους προειδοποιούμε… τους ενημερώνουμε, δεν λέμε κάτι νέο γι’ αυτούς».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σεούλ και Ουάσινγκτον οριστικοποίησαν τη συμφωνία τους για τη ναυπήγηση πυρηνικών υποβρυχίων
- Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 53χρονο -Έχασε τον έλεγχο του ΙΧ και έπεσε σε τοιχίο
- Η Υπουργός Πολιτισμού της Μ. Βρετανίας καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ
- O πρωτότυπος τρόπος δασκάλας να βαθμολογεί τα γραπτά μαθητών της! vid
- Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: «Κάθε μέρα που περνάει, η θέση του στην σκακιέρα χειροτερεύει»
- Κ. Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού
- Γκίλφοϊλ: Ο Τραμπ με επέλεξε προσωπικά και αυτό λέει πολλά για το πώς νιώθει για την Ελλάδα
- Η Ντέμι Μουρ μίλησε για το διάσημο περιστατικό στο Ρόσγουελ το 1947
- Η Κολομβία τελικά διαβεβαίωσε πως η ανταλλαγή πληροφοριών με τις ΗΠΑ συνεχίζεται
- Κορωπί: Συνελήφθησαν 8 άτομα για κλοπή ρεύματος, νερού και ρύπανση περιβάλλοντος









