Λαβρόφ: Οι κυρώσεις δεν θα κάμψουν το φρόνημα του ρωσικού λαού

Καμία κύρωση δεν μπορεί να πληξει τη βούληση του ρωσικού λαού, ο οποίος σκοπεύει να υποστηρίξει την ιστορική αλήθεια και να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά του, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τελετή κατάθεσης λουλουδιών στην αναμνηστική πλακέτα βετεράνων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καμία τιμωρία, καμία κύρωση δεν μπορεί να κάμψει τη βούληση του λαού μας, τη βούληση της ρωσικής ηγεσίας, που στοχεύουν στην υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, των νόμιμων συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην πρόληψη άμεσων απειλών για την ασφάλεια, τον πολιτισμό, την ιστορία μας. όλα αυτά είναι πλέον στον χάρτη», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Τόνισε ότι η μοίρα του κόσμου τώρα προσδιορίζεται και αν θα είναι μονοπολική, «υπό την πλήρη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το θέλει η Ουάσιγκτον και όπως όλες οι άλλες δυτικές χώρες έχουν ήδη συμβιβαστεί μαζί της, ή αν θα είναι δίκαιο και δημοκρατικό». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία, μαζί «με τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου», υποστηρίζει μια δίκαιη παγκόσμια τάξη.

«Όλες οι προσπάθειές μας δεν υποστηρίζονται από κάποιες κερδοσκοπικές κατασκευές όπως οι κανόνες που εφευρέθηκαν από τους Αμερικανούς και επέβαλαν σε όλους τους άλλους, αλλά από τον Χάρτη του ΟΗΕ, έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε ότι τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της κυρίαρχης ισότητας των κρατών που ορίζονται σε αυτό το έγγραφο τώρα «προσπαθούν να ξαναγραφτούν από εκείνους που δεν αναγνωρίζουν την ισότητα, που θέλουν να επιβάλουν την επιταγή τους στον κόσμο».

KATHIMERINI

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί