Λαβρόφ: «Μπήκαμε στην Ουκρανία για να τελειώσουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των ΗΠΑ»

Κάτι που θα σήμανε βεβαίως τον αφανισμό της Ρωσίας!

Καθόλου διατεθειμένη να σταματήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία -προς απογοήτευση ορισμένων μεγαλοδημοσιογράφων- είναι η Μόσχα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον σταθμό «Russia 24» πως «δεν υπάρχει λόγος που να μας κάνει να μην μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς».

«Η Ουκρανία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, ωστόσο είμαστε υπομονετικοί και επίμονοι και δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να βάλει τέλος στην απερίσκεπτη πορεία προς την πλήρη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών στη διεθνή σκηνή».

Η πολιτική της Δύσης κατά της Ρωσίας είναι πικρή και εξελίσσεται «με φρενήρη ρυθμό»,είπε σχολιάζοντας τις αντιρωσικές κυρώσεις.

Σε άλλο σημείο ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε τα εξής:

«Πρόκειται για μια πολιτική που αντανακλά οργή και η αντιστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης είναι πολύ σοβαρή, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Ρωσία με την ιστορία και με τις παραδόσεις της, είναι μια από εκείνες τις χώρες που δεν θα καταλάβουν ποτέ υποδεέστερη θέση έναντι της Δύσης. Μπορούμε να είμαστε μέλη της διεθνούς κοινότητας μόνο με ίσους όρους στο κομμάτι της ασφάλειας».

Ο Λαβρόφ έκανε ξανά λόγο για «προβοκάτσιες» στη Μπούχα και στο Κραματόρσκ, τις οποίες χαρακτήρισε «εξωφρενικές», ενώ για τη Μπούτσα είπε πως «ο ρωσικός στρατός μας παρουσίασε επιχειρήματα, με βίντεο και φωτογραφίες ακόμα και για τη θέση των πτωμάτων που αποδεικνύουν την προβοκάτσια».

(φωτο:twitter)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί