Ο Λαβρόφ βρέθηκε στην Νέα Υόρκη την Τετάρτη για να παραστεί στην 79η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και να πραγματοποιήσει μια σειρά διμερών συναντήσεων. Πριν φύγει από τη Μόσχα, μίλησε στο TASS για την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο.
«Όπου η Δύση παρεμβαίνει για να «λύσει» μια κρίση», είπε ο Λαβρόφ στο πρακτορείο ειδήσεων, «τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα: χιλιάδες θύματα, καταστροφές και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα. Στην πολυετή δουλειά μου στη διεθνή σκηνή “Δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση που η δυτική παρέμβαση να έφερε κάποιο καλό. Και τώρα βλέπουμε το ίδιο πράγμα με την Ουκρανία και την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.”
Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Λαβρόφ απάντησε ευθέως:
“Μέσω μίας νίκης. Δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα.”
«Και αυτή η νίκη θα έρθει, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό», είπε ο έμπειρος Ρώσος διπλωμάτης. «Έχουμε ενωθεί πραγματικά μπροστά στον πόλεμο που η Δύση έχει εξαπολύσει εναντίον μας με την ουκρανική βοήθεια».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης
- Ακόμα πιο απρόβλεπτο τώρα το Ιράν: Ο πολυεπίπεδος μηχανισμός που καλούνται να νικήσουν οι ΗΠΑ









