Με αγωνία παρατηρουν αναλυτές ανά τον κόσμο τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον με δήλωσή του αυτή την φορά στο RT είπε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν φοβάται να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία και είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκα για να αποτρέψει τη μελλοντική προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και κάθε πιθανότητα ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τον νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο που ονομάζεται «Oreshnik» (Hazel) εναντίον μιας βιομηχανικής εγκατάστασης στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το χτύπημα προειδοποίηση προς τη Δύση ως απάντηση στις «επιθετικές ενέργειες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ», ιδιαίτερα στην επίσημη έγκριση της Ουάσιγκτον στο Κίεβο για χτυπήματα εντός Ρωσίας.
Ο Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν κλιμακώνει την σύγκρουση στην Ουκρανία για να «φέρει σε δύσκολη θέση» τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να επιλύσει την κατάσταση εντός 24 ωρών.
«Το πιο ακραίο ενδεχόμενο είναι ότι ελπίζει να προκαλέσει έναν πόλεμο που θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα καταστήσει αδύνατη την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου», τόνισε.
«Έχουν ήδη χάσει. Είναι σαν να έχει διαγνωστεί κάποιος με μια ανίατη ασθένεια. Είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα που μπορεί να μην είχαν πάρει πριν. Θα απομακρυνθεί από το αξίωμα σε δύο μήνες ούτως ή άλλως. Γιατί τον νοιάζει; Δηλαδή, είναι σαν βομβιστής αυτοκτονίας σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε ο Τζόνσον.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δύο τραυματίες από την πτώση δέντρου στο κέντρο της Αθήνας
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναταχθεί δημοσκοπικά
- Προχωρά και στο Ντνιπροπετρόφσκ ο ρωσικός στρατός: Τι ανακοινώθηκε
- Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν εμπρηστικό- εκρηκτικό μηχανισμό στο πανεπιστήμιο
- Φλώρινα: Συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε 21,5 κιλά ηρωίνης
- MRB: Οι πολίτες στηρίζουν τη νέα αρχή προστασίας καταναλωτή και τον έλεγχο των τιμών στην αγορά
- Ανδρουλάκης: «Νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι θα λειτουργούν δικαιοσύνη και θεσμοί – Σεβασμός στο τελευταίο ευρώ του πολίτη»
- Σκύλος-ήρωας σώζει μικρό παιδί μπροστά στο σπίτι του, video
- Τραμπ: Τα ΜΜΕ με αντιμετωπίζουν με παράνομο τρόπο
- Ο τρίτος παγκόσμιος «πόλεμος» που χάνει η Ευρώπη! Οι εξελίξεις είναι συνεχείς
Κύρια Θέματα

















