«Λαϊκή Δημοκρατία του Τέξας»: Οι Ρώσοι δεν παρατάνε το θέμα του “TEXIT”!

Θα το δούμε και αυτό να συμβαίνει;

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στάθηκε στο συνοριακό θέμα που έχει προκύψει στο Τέξας σε συνέντευξή του σε κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφείπε σε πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, ότι το θέμα θα θεωρούνταν “ανοησία” μόλις πριν από 20 χρόνια, αλλά τώρα τίθεται επί τάπητος.

Το Εθνικιστικό Κίνημα του Τέξας (TNM), γνωστό και ως TEXIT, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση που προωθεί την απόσχιση της Πολιτείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 22 Ιανουαρίου να επιτρέψει σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να αφαιρέσουν τμήματα ενός συρματοπλέγματος που είχε εγκαταστήσει ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό για να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση έφερε ξανά το θέμα στο προσκήνιο.

Ο πάντοτε ετοιμόλογος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σημείωσε με νόημα τα εξής:

«Έγραψα στη χιουμοριστική μου πρόβλεψη ότι αυτό θα συμβεί. Τώρα περιμένουμε όλοι τη σύναψη συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του TPR και του DPR—της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Αλλά στην πραγματικότητα, μιλώντας σοβαρά, πριν από 20 χρόνια αυτό θα φαινόταν ανοησία. Ναι, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ομοσπονδία, η ομοσπονδία έχει περισσότερα εσωτερικά προβλήματα, γνωρίζουμε από την εμπειρία της Σοβιετικής Ένωσης και την εμπειρία μας επίσης, αλλά, παρόλα αυτά, είναι μια πολύ δυνατή χώρα. Και αυτή τη στιγμή είναι κάτι που συζητιέται έντονα ευρέως.

Όλα αυτά οδήγησαν σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους.


Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Αμερική μπορεί να αντιμετωπίσει μια άλυτη συνταγματική κρίση και να βυθιστεί στην άβυσσο μιας νέας, ίσως ακόμη πιο καταστροφικής εμφύλιας αντιπαράθεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο δυτικός κόσμος θα κοιτάξει με κομμένη την ανάσα το αμερικανικό χάλι. Ωστόσο, αυτό είναι το πρόβλημά τους
».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί