Λάδι στη φωτιά: Το Λονδίνο δηλώνει ότι προμηθεύει την Ουκρανία με αμυντικά οπλικά συστήματα για να αμυνθεί κατά της Ρωσίας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας έκανε επικίνδυνες δηλώσεις.

Η Βρετανία προμηθεύει την Ουκρανία με ένα νέο πακέτο συστημάτων ασφαλείας για να συμβάλει στην αύξηση των αμυντικών της δυνατοτήτων έναντι της απειλητικής συμπεριφοράς της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, αναφέροντας ότι έχει προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογο του να επισκεφθεί το Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν για την κρίση.

«Λάβαμε την απόφαση να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με ελαφρά αντιαρματικά αμυντικά οπλικά συστήματα», δήλωσε ο Γουάλας στο κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για στρατηγικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λόγους αυτοάμυνας».

Ανέφερε επίσης ότι προσκαλεί τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν την κρίση.

«Σήμερα θα στείλω πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογο μου Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Λονδίνο τις προσεχείς εβδομάδες. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν τις κοινές ανησυχίες στον τομέα της ασφάλειας και να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο στο πνεύμα της καλής θέλησης» δήλωσε ο Ουάλας.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί