Κυριάρχησε και εκεί η Ρωσία! Δεν μπορούν να το πιστέψουν στις Βρυξέλλες…

Τι μεταδίδεται…

Η Μόσχα έχει εκδώσει 57 τοις εκατό περισσότερες τουριστικές βίζες σε Ευρωπαίους φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σημαντικά περισσότεροι τουρίστες προέρχονται επίσης από τις λεγόμενες «μη φιλικές» χώρες, κάτι που δείχνει πως η «Αρκούδα» κυριαρχεί και σε αυτόν τον τομέας πάρα τις όποιες κυρώσεις!

Όπως είπε ο Αλεξέι Κλίμοφ, διευθυντής του προξενικού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξή του, η Ρωσία έχει δει αύξηση στις αιτήσεις βίζας από τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα εξέδωσε 57 τοις εκατό περισσότερες τουριστικές βίζες σε Ευρωπαίους τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι:

«Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές στις ευρωπαϊκές χώρες εξέδωσαν 225.000 βίζες όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων 141.000 τουριστικών βίζας. οι τουριστικές βίζες αυξήθηκαν κατά 57 τοις εκατό».

Υπήρξε επίσης μια σημαντική αύξηση στα ταξίδια από τις αποκαλούμενες «μη φιλικές» χώρες πρόσφατα, εξήγησε ο Κλίμοφ, αναφέροντας την Λετονία, την Λιθουανία και την Εσθονία ως παραδείγματα.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο τουρισμός γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος από το υψηλό κόστος μετακίνησης και τις ξένες κάρτες ATM που δεν λειτουργούν στην Ρωσία. Η τουριστική ροή θα συνεχίσει να αυξάνεται μόλις επιλυθούν αυτές οι δυσκολίες.

Ο Κλίμοφ τόνισε ότι η Ρωσία παραμένει «ανοιχτή και φιλόξενη» στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, ενώ η στάση της ΕΕ απέναντι στους Ρώσους πολίτες είναι πολύ λιγότερο φιλόξενη, καθώς «έχουν την μεγαλύτερη δυσκολία να λάβουν βίζα και να εισέλθουν στην ΕΕ».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ΕΕ, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία και η Ελβετία ανέστειλαν μονομερώς τις συμφωνίες διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με την Ρωσία Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι πρέπει τώρα να πληρώσουν 80 ευρώ αντί για 35 ευρώ για βίζα Σένγκεν, να υποβάλουν περισσότερα έγγραφα και να περιμένουν περισσότερο για την απόφαση.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί