Κύπρος: Διπλές εκλογές – Ψηφίζουν και για Ευρωβουλευτές και για τοπική αυτοδιοίκηση

Διπλές κάλπες στήθηκαν στην Κύπρο καθώς οι πολίτες ψηφίζουν για την ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπούν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και για την ανάδειξη των νέων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών

Δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές έχουν συνολικά 698.896 εκλογείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχεται στους 590.248. Συνολικά 7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Για το Ευρωκοινοβούλιο ψηφοδέλτια έχει ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η ΔΗΠΑ, το VOLT.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Δρ Ελίκκο Ηλία, οι κάλπες άνοιξαν στις 7πμ και στα 1.847 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 10 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας.

Στις 9:00 ώρα Κύπρου θα ανοίξει, επιπλέον, η κάλπη στο Βέλγιο και στις 10:00 οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι γνωστά γύρω στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα δοθούν το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 07:00 με 08:00. Όλες οι ανακηρύξεις θα γίνουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Όλα τα ψηφοδέλτια θα ρίχνονται σε μία κάλπη. Τα ψηφοδέλτια για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι μπλε, για Πρόεδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκηση θα είναι μωβ, για Δήμαρχους κίτρινο, για Αντιδήμαρχους καφέ, για Δημοτικούς Σύμβουλους λευκό, για Μέλη Σχολικών Εφορειών πράσινο, για Κοινοτάρχες πορτοκαλί, για Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων γκρίζο.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί