ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονική περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης στις περιπτώσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca ή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson).
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, οι δικαιούχοι θα μπορούν από αύριο να εξυπηρετηθούν στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Εναλλακτικά, τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω θα μπορούν από αύριο να διευθετούν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.
Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που έλαβαν κατά τον αρχικό εμβολιασμό το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και της Moderna θα λάβουν και για την ενισχυτική δόση το ίδιο εμβόλιο. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με AstraZeneca θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna). Τέλος, τα άτομα που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είτε με το Johnson&Johnson.
Όλα τα άτομα θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήρια, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κ.ο.κ)., καθώς και την Κάρτα Εμβολιασμού τους.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









