• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυνική παραδοχή Νταβούτογλου: Αυτή η χώρα στηρίζει μόνο την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυνική παραδοχή Νταβούτογλου: Αυτή η χώρα στηρίζει μόνο την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας του AKP, Αχμέτ Νταβούτογλου, προχώρησε σε μία κυνική δήλωση- καρφί, προς την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο απέναντι στην Τουρκία.

Ο Νταβούτογλου, χωρίς να κρύβει τα λόγια του, αναφέρει στο παρακάτω βίντεο ότι  στηρίζει την Τουρκική Κυβέρνηση στις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά, το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι η μόνη χώρα που μας υποστηρίζει, δεν είναι για το άδικο των θέσεών μας αλλά για την αδύναμη διπλωματία μας.

Η δήλωση αυτή φανερώνει την απομόνωση της Τουρκίας στο διεθνές στερέωμα όσον αφορά τις επιδιώξεις της στην Ανατολική Μεσόγειο αφού παρά την μερική υποστήριξη που λαμβάνει η Τουρκία από τη Γερμανική Κυβέρνηση ως προς το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα αντιτουρκικό τόξο στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Καλό φυσικά είναι να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα έχει κινηθεί αρκετά διπλωματικά, έχει εξασφαλίσει μία πολύ καλή υποστήριξη από σημαντικές χώρες, όπως η Γαλλία και το Ισραήλ και δεν έχει πέσει στις παγίδες της τουρκικής ηγεσίας. Μίας ηγεσίας η οποία εκτίθεται καθημερινά λόγω των παλινωδιών της, της ακραία επιθετικής ρητορικής και των απειλών της αλλά και του παράλογου των διεκδικήσεών της. Η δε εμπλοκή της Τουρκίας σε πολλαπλά πολεμικά μέτωπα και η προσπάθειά της να διεισδύσει σε περιοχής όπου άλλες μεγάλες χώρες έχουν επιρροή, έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι εχθροί της Τουρκίας.

Οφείλουμε πάντως να πούμε ότι είναι θεάρεστο το γεγονός ότι ο Νταβούτογλου ήρθε σε ρήξη με τον Ερντογάν αφού πρόκειται περί ενός αρκετά ικανού Υπ.Εξ. ο οποίος προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα/. Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν ο ενορχηστρωτής της υπογραφής ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας- Αιγύπτου το 2012 με κυβέρνηση Μόρσι στην Αίγυπτο η οποία, ευτυχώς για την Ελλάδα, δεν υπογράφηκε τελικά και αργότερα ανατράπηκε ο Μόσρι.Επίσης, ήατν εκείνος που έδωσε τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα ξεκινούσε την εμπλοκή της στη Συρία για την προσάρτηση εδαφών, μέσω της πρότασης του για την προστασία του ταφικού μνημείου του Σουλεϊμάν Σάχ.