«Κύμα» νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών λόγω κορωνοϊού – Ξεκινούν στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπαθεί να ξεφύγει η Ελλάδα

Τελικά με τον κορωνοϊό, η λεγόμενη διεθνιστική Αριστερά τακτοποιεί τα πάντα, σύμφωνα με τις δικές της πολιτικές απόψεις.

Η υπουργός Αγροτικής Πολιτικής της αριστερής συγκυβέρνησης στην Ιταλίας, Τερέζα Μπελανόβα, επιδιώκει την νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, τουλάχιστον αυτών που εργάζονται στα χωράφια.

Όπως μεταδίδεται, το νομοσχέδιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην ιταλική βουλή, προβλέποντας χορήγηση προσωρινών ανανεώσιμων αδειών παραμονής για αυτούς τους εργάτες.

Θέλουν, για αρχή, να νομιμοποιήσουν τουλάχιστον 500.000 παράνομους μετανάστες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, μιλώντας στο euronews, δήλωσε μάλιστα ότι είναι θέμα εθνικής σημασίας η νομιμοποίηση τουλάχιστον των παράνομων μεταναστών που φέρονται να εργάζονται στα χωράφια.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία για να αντιμετωπίσουμε την τωρινή επείγουσα κατάσταση, κυρίως αναφορικά με τις συγκομιδές στα χωράφια. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν καθόλου ιταλικά προϊόντα ή να καταστραφούν αν η συγκομιδή δεν γίνει εγκαίρως».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και οι αγροτικές ενώσεις της Ιταλίας πιέζουν για νομιμοποίηση των εργατών και προειδοποιούν ότι διαφορετικά οι καταναλωτές θα βρίσκουν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, τους επόμενους μήνες.

Στο θέμα δεν θα μπορούσε να μην παρέμβει ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση να μην γίνεται εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών.

Όπως τονίζουν οι υπέρμαχοι της νομιμοποίησης δεν είναι πλέον, μόνο, θέμα ανθρωπισμού, αλλά και υγειονομικής προφύλαξης.

Υπέρ αυτής της κίνησης τάσσονται φυσικά και οι ΜΚΟ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι το ιταλικό κράτος μπορεί να επωφεληθεί από την νομιμοποίηση αυτών των εργατών αποκομίζοντας 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τα κρατικά ταμεία.

Αυτά ακούμε στην Ιταλία από την κυβέρνηση τριών αριστερών κομμάτων.

Αλήθεια, τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα είχαμε τώρα Αριστερά; Πάντως η Ελλάδα για να αποφύγει αυτή την προοπτική προσπαθεί να φέρει, σε διακρατική συνεννόηση με τα Τίρανα, Αλβανούς εργάτες, οι οποίοι έπειτα θα επιστρέψουν στην χώρα τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί