Κρίσιμες ώρες: «Καταστροφική εξέλιξη για όλη τη Μ. Ανατολή η χερσαία εισβολή στη Γάζα»

Μετά το Ιράν και η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη αλλά για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι NYT επικαλούνται γνωστές πηγές και λένε ότι οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι έχουν συνομιλήσει με αξιωματούχους των ΗΠΑ για να κοινοποιήσουν μια τέτοια προειδοποίηση.

Η Σαουδική Αραβία είχε κρατήσει μία πιο συγκρατημένη στάση όλες τις προηγουμένες μέρες. Ωστόσο με την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή να είναι προ των πυλών, σκληραίνει τη στάση της.

Τι μεταδίδεται αναλυτικά από το αμερικανικό μέσο:

«Έκαναν αυτή την προτροπή σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε πολλαπλές συνομιλίες, σύμφωνα με έναν Σαουδάραβα αξιωματούχο και ένα δεύτερο άτομο που έχει γνώση αυτών των συζητήσεων.

Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε ότι ήταν προφανές ότι οι Σαουδάραβες δεν ήθελαν μια ισραηλινή εισβολή στη Γάζα. Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι μετέφεραν επίσης τις προειδοποιήσεις για χερσαίο πόλεμο στους Αμερικανούς νομοθέτες. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, καθώς και τα δύο άτομα που γνωρίζουν τις προειδοποιήσεις της Σαουδικής Αραβίας, ζήτησαν όλοι να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Ο γερουσιαστής Richard Blumenthal, Δημοκρατικός του Κονέκτικατ και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, ήταν ένας από τους 10 γερουσιαστές που συναντήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman, τον de facto ηγέτη του βασιλείου, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ήλπιζε ότι μια χερσαία επιχείρηση θα μπορούσε να αποφευχθεί για λόγους σταθερότητας καθώς και για απώλεια ζωών και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι θα ήταν εξαιρετικά επιβλαβές”, δήλωσε ο κ. Blumenthal στους New York Times την Πέμπτη».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί