Κρεμλίνο τρολάρει Τζόνσον: «Ο Πούτιν συνομιλεί ακόμη και με τους ευρισκόμενους σε σύγχυση»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά αν και όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλήσει τελικά στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με οποιονδήποτε, ακόμη και με τους «ευρισκόμενους σε πλήρη σύγχυση».

Οι Πούτιν και Τζόνσον επρόκειτο να μιλήσουν την Δευτέρα, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέβαλε την κλήση λόγω εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε χθες στην Ουκρανία, όπου κατηγόρησε τον Πούτιν ότι κρατά ένα όπλο στο κεφάλι του Κιέβου με στόχο να εκφοβίσει την Δύση για να επιτύχει την επαναχάραξη του μεταψυχροπολεμικού χάρτη ασφαλείας της Ευρώπης.

Εκτός όμως από το Κρεμλίνο, υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη εξαπέλυσε – εν όψει ενδεχόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας Πούτιν-Τζόνσον σήμερα με θέμα την ουκρανική κρίση – επίθεση κατά της βρετανικής διπλωματίας, λέγοντας ότι «δεν κάνει για τίποτε».

«Υπάρχει πάντα θέση για την διπλωματία, αλλά ειλικρινά, δεν εμπιστευόμαστε τη βρετανική διπλωματία. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η βρετανική διπλωματία αποδείχθηκε, κατά την γνώμη μου, τελείως άχρηστη», δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη σε συνέντευξή του στο Sky News, εκφράζοντας κι αυτός την «γραμμή» που εκπορεύεται από το Κρεμλίνο.

«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, κυρίως τους καλούς μου φίλους τους Βρετανούς διπλωμάτες, αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχουν αποτελέσματα για να καμαρώνει κανείς», είπε.

(onalert. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί