Κρεμλίνο: ΨΕΜΑΤΑ Ουκρανών και Δύσης τα δήθεν εγκλήματα πολέμου στο Χάρκοβο

Το Κρεμλίνο απέρριψε τη Δευτέρα (19/9) ως ψέματα τους ισχυρισμούς που αναφέρουν πως ότι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου.

«Είναι το ίδιο σενάριο όπως στην Μπούτσα. Είναι ψέμα και φυσικά θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτή την ιστορία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όπως μεταδίδιε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση όταν ερωτήθηκε αναφορικά με τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου.

Περίπου 450 πτώματα -εκ των οποίων τα περισσότερα, σύμφωνα πάντα με την Ουκρανία, ήταν αμάχων- φέρεται να βρέθηκαν σε χώρους ομαδικής ταφής κοντά στο Ιζιούμ, αφού τα ρωσικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν αυτό τον μήνα από την περιοχή του Χαρκόβου, μεγάλο μέρος του οποίου ήλεγχαν από τις πρώτες εβδομάδες της στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είχε απορρίψει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματά της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, έξω από το Κίεβο.


(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί