την επομένη συνόδου ευρωπαϊκών κρατών που υποστηρίζουν το Κίεβο αφιερωμένης στο να προσφερθούν εγγυήσεις ασφαλείας στη χώρα αυτή.
«Οι ευρωπαίοι εμποδίζουν τη διευθέτηση στην Ουκρανία. Δεν συνεισφέρουν σε αυτή», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, κατηγορώντας την Ευρώπη πως «συνεχίζει τις προσπάθειες» να μετατρέψει την Ουκρανία σε «κέντρο παντός του αντιρωσικού».
Εξάλλου ο κ. Πεσκόφ είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ότι η Μόσχα εναντιώνεται «απόλυτα» στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Μπορούν να δοθούν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας από ξένα, ιδιαίτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά, στρατιωτικά αποσπάσματα; Απολύτως όχι, δεν μπορούν», είπε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η αποστολή ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν θα ήταν «αποδεκτή» εγγύηση ασφαλείας για τη Ρωσία, θύμισε.
Ακόμη, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε πως θα μπορούσε να γίνει προετοιμασία και να οργανωθεί συνδιάλεξη ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «γρήγορα, αν ήταν ανάγκη», κατά το RIA.
Χθες Πέμπτη ο κ. Τραμπ ανήγγειλε πως «θα μιλήσει» με τον κ. Πούτιν πολύ σύντομα, στο περιθώριο δείπνου με επικεφαλής εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, έπειτα από συνδιαλέξεις του με τον ουκρανό ομόλογό τους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Καρυάτιδα “το σκάει” από το Βρετανικό Μουσείο σε viral βίντεο με ΑΙ
- Ο Κιάνου Ριβς έγινε 61 ετών: Δέκα φορές που απέδειξε γιατί είναι ο αγαπημένος του κοινού
- Φωτιά στο Πλαγιάρι του δήμου Θέρμης
- Ο Πάπας ανακήρυξε…άγιο τον 15χρονο Κάρλο Ακούτις, vid
- Τέλος στα σενάρια διαδοχής του έβαλε ο Μητσοτάκης: «Θα αστειεύεστε…»
- Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ισίμπα ανακοίνωσε την παραίτησή του
- Η Ντονατέλα Βερσάτσε αποχαιρετά τον Τζόρτζιο Αρμάνι, vid
- Συνελήφθη 32χρονος για ληστείες σε Καμίνια, Κορυδαλλό και Νίκαια
- Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους
- Πορτογαλία: Αυτός είναι ο πιθανός λόγος για το δυστύχημα με το τελεφερίκ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΦΟΡΟΙ

ΦΠΑ

ΔΕΘ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ

ΜΕΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΜΕΤΡΟ
