Κρεμλίνο κατά Βρετανών: «Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ σας συνιστούν άμεση κλιμάκωση»

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.

Ο Κάμερον υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι το Λονδίνο θα παρέχει ετησίως στρατιωτική βοήθεια ύψους τριών δισεκ. λιρών στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», σημειώνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά σε ρωσικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση αυτή είναι επικίνδυνη και ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Εξάλλου, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες» και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επανέλαβε την αμφιλεγόμενη θέση του περί αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία και ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνεχίζουν να αναφέρονται στην πιθανότητα άμεσης εμπλοκής επί του πεδίου (…). Είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας (στην Ουκρανία) μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι», είπε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ο Μακρόν είπε την Πέμπτη ότι εάν υπήρχε κάποιο ουκρανικό αίτημα περί αποστολής στρατού, κάτι που όμως δεν συμβαίνει σήμερα, θα ήταν θεμιτό να εξεταστεί το ζήτημα. Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αναταραχή στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είπε ότι η αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί στο μέλλον. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

απεμπε – απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί