Κρεμλίνο: η Ουγγαρία δεν είναι φιλορωσική χώρα, αλλά η Ρωσία εντυπωσιάστηκε που είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Τη φράση «η ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την Ε.Ε.» επέλεξε το Κρεμλίνο για να εκφράσει την πρώτη του αντίδραση στην απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες για άνοιγμα των ενταξιακών συνομιλιών με τις δύο χώρες.

«Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ μπορεί να διαρκέσουν χρόνια ή δεκαετίες. Η Ε.Ε. ανέκαθεν είχε αυστηρά κριτήρια και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ούτε η Ουκρανία ούτε η Μολδαβία πληρούν αυτά τα κριτήρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνουμ, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μια απολύτως πολιτικοποιημένη απόφαση, η επιθυμία της ΕΕ να δείξει στήριξη για αυτές τις χώρες. Αλλά τέτοια νέα μέλη μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ΕΕ, και καθώς ζούμε στην ίδια ήπειρο με την ΕΕ, φυσικά το παρακολουθούμε στενά αυτό», συμπλήρωσε.

Στη σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ για το Κίεβο λόγω των αντιρρήσεων της Ουγγαρίας.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν είναι φιλορωσική χώρα, αλλά η Ρωσία εντυπωσιάστηκε που είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικά της, ουγγρικά συμφέροντα.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί