Κρεμλίνο: Η απόφαση της Δανίας να κλείσει την έρευνα για τον Nord Stream 2 “πλησιάζει τον παραλογισμό”

Το Κρεμλίνο αντιπαρήλθε σήμερα τον πιο πρόσφατο γύρω δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, λέγοντας πως η οικονομία της Ρωσίας έχει προσαρμοστεί στους περιορισμούς και πως εκείνοι που επιβάλλουν κυρώσεις πλήττουν τους ίδιους με οποιαδήποτε νέα μέτρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου εκτεταμένες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θέτοντας στο στόχαστρο περισσότερους από 500 ανθρώπους και οντότητες κατά τη δεύτερη επέτειο αυτού που η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και ως ανταπόδοση στον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

“Τίποτα καινούριο δεν έχει ανακοινωθεί στην ουσία και δεν είναι πιθανό οτιδήποτε καινούριο στην ουσία να επινοηθεί από εκείνους που επιβάλλουν αυτές τις κυρώσεις, χωρίς να κάνουν κακό στην ίδια την οικονομία τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ είπε πως οι κυρώσεις βλάπτουν έμμεσα την ευρωπαϊκή οικονομία και τα συμφέροντα εταιριών των ΗΠΑ.

“Η οικονομία της Ρωσίας απέδειξε την ανθεκτικότητά της”, είπε ο Πεσκόφ. “Έχει προσαρμοστεί και συνεχίζει την ανάπτυξή της”.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η απόφαση της Δανίας να κλείσει την έρευνά της για τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream 2 το 2022 “πλησιάζει τον παραλογισμό”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Δανία παραδέχθηκε πως οι εκρήξεις ήταν μια ενέργεια προσχεδιασμένης δολιοφθοράς, αλλά αποφάσισε να μην πάει πιο πέρα με την έρευνα επειδή η υπόθεση εμπλέκει στενούς συμμάχους της Κοπεγχάγης.

Είπε πως η Δανία αρνήθηκε αιτήματα να παράσχει πληροφορίες για την έρευνά της.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί