Κρεμλίνο: «Ειρηνευτική σύνοδος χωρίς τη Ρωσία θα είναι παράλογη και θα αποτύχει»

Μια διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία είναι απλώς «παράλογη» και θα αποτύχει, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στο Argumenty I Fakty ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο με την Ουκρανία για να προστατευθεί από τη Δύση.

«Μπορεί το ουκρανικό πρόβλημα να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη.

«Διότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε όργανο στα χέρια της συλλογικής Δύσης με τη βοήθεια της οποίας πρόκειται, έτσι πιστεύουν, να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Ρωσία, να περιορίσει τη Ρωσία και να την εγκαταλείψει στο περιθώριο της ανάπτυξης», εκτίμησε ο ίδιος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει να διεξαχθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη και νωρίτερα φέτος η Ελβετία είχε δηλώσει έτοιμη να τη φιλοξενήσει, ενώ είχε επισημάνει ότι βρίσκονται υπό συζήτηση η ημερομηνία διεξαγωγής της και άλλες λεπτομέρειες.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι το σχέδιο αυτό είναι αδιανόητο και επίσης επέκρινε τα σχέδια που επεξεργάζεται η ΕΕ και άλλες χώρες για τη χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κατανοούν ότι θα αντιταχθούμε νομικά σε μια τέτοια απόφαση», υπογράμμισε.

(ΑΠΕΜΠΕ – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί