Κρεμλίνο: Δεν έχουμε σχέδια για επίθεση – Μία σπίθα στο Ντονμπάς αρκεί για ολέθριες συνέπειες

Το Κρεμλίνο δηλώνει πως η Ρωσία δεν έχει σχέδια για επίθεση και πως δεν έχει ποτέ επιτεθεί σε κανέναν μέσα στην ιστορία.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δίνει σημασία στους ισχυρισμούς της Δύσης περί ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία διότι είναι προβοκάτσια.

Τόνισε επίσης, ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τις ανησυχίες της Μόσχας στους ηγέτες της Δύσης. Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν αλλά βλέπουν κάποια βάση για διάλογο.
Σε άλλο σημείο δηλώνει πως οι εντάσεις στην Ανατολική Ουκρανία είναι τόσο μεγάλες που η παραμικρή σπίθα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.


Ο Πεσκόφ αναφέρει επίσης πως η υστερία στα μέσα της Δύσης είναι πολύ διαφορετική από την διάθεση που υπάρχει στις συνομιλίες του Πούτιν με ηγέτες της Δύσης.


«Να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο συνομιλιών»


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να διαβάσει τα μη δημόσια σημεία των συνομιλιών των προέδρων (σ.σ. Πούτιν – Μακρόν) αλλά πως το Κρεμλίνο θα κάνει ό,τι χρειάζεται όταν χρειαστεί να αποδείξει ότι ο πρόεδρος είχε δίκιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν, σχολιάζοντας τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ των ηγετών Ρωσίας και Γαλλίας, είπε ότι ο Πούτιν δήλωσε στον Μακρόν πως ένα σχέδιο αναγνώρισης δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να αγνοηθεί.


Ο Πεσκόφ είπε αργότερα σε δημοσιογράφους πως δεν είναι σωστό να αποκαλυφθούν τα περιεχόμενα τέτοιων συνομιλιών και πως οι λεπτομέρειες παραποιήθηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση.


«Ελπίζω να μην ζούμε σε έναν κόσμο που θα πρέπει να διαβάζουμε σημεία των “κλειστών” συνομιλιών των προέδρων. Αλλά όταν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι ο πρόεδρός μας έχει δίκιο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ο Πεσκόφ στο δίκτυο Rossiya 24.

(sputniknews – φωτo:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί