Πολλά πράγματα επηρεάζουν τις ταφικές παραδόσεις, αλλά μια ανακάλυψη που έγινε από ένα drone στην Κίνα έχει πυροδοτήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με έναν τόπο ταφής.
Το βίντεο αποκάλυψε μια σειρά από φέρετρα φτιαγμένα από ξύλο που κρέμονται στο πλάι ενός γκρεμού.
Φέρετρα είναι προσκολλημένα επάνω σε έναν ασβεστολιθικό βράχο περίπου 30 μέτρα πάνω από την πλευρά μιας σπηλιάς στην επαρχία Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα.
Αν και αυτό είναι ένα περίεργο εύρημα, δεν είναι μια ιδιαίτερη νέα ανακάλυψη, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ορισμένες κοινότητες στην Κίνα το έχουν κάνει στο παρελθόν.
Ωστόσο, τα πλάνα από drone βοήθησαν να τονιστεί η κλίμακα και η φαινομενική δυσκολία που θα έπρεπε να περάσουν οι κοινότητες για να κρεμάσουν αυτά τα φέρετρα από γκρεμούς.
Ο εξερευνητής Wong How Man, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, έχει εμμονή με το παράξενα τοποθετημένο νεκροταφείο και ταξίδεψε σε όλη την Κίνα αναζητώντας περισσότερες από αυτές τις τοποθεσίες με ασυνήθιστο έθιμο ταφής.
Σύμφωνα με άρθρο του CNN, είπε: «Στην αρχή, ήταν απλά πώς στο καλό έφτασαν εκεί και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι γιατί. Και υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες».
Κρεμαστά φέρετρα βρίσκονται σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Κίνας. Βρίσκονται κυρίως σε απομακρυσμένες κοιλάδες στα νότια του πανίσχυρου ποταμού Yangtze, ο οποίος ρέει από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων στην ανατολική ακτή της Κίνας.
Μία από τις θεωρίες σχετικά με το γιατί λαμβάνει χώρα αυτό το ταφικό έθιμο βασίζεται στην αρχαία λογοτεχνία από τη δυναστεία των Τανγκ.
Υποδηλώνει ότι όσο ψηλότερα τοποθετούνταν τα φέρετρα, τόσο μεγαλύτερη ήταν η επίδειξη ευσέβειας προς τον αποθανόντα. Ωστόσο, άλλες θεωρίες υποδηλώνουν ότι αυτή η μέθοδος εμπόδισε τα ζώα από το να κυνηγήσουν τα πτώματα και διατήρησε περισσότερη γη ελεύθερη για να καλλιεργήσουν.
Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι αυτό έγινε πρακτική λόγω των φόβων γύρω από τις πλημμύρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα νεκροταφεία που ήταν ουσιαστικά ψηλότερα στις πλευρές των βράχων είχαν λίγες πιθανότητες να επηρεαστούν από τις πλημμύρες.
Ακόμη και τώρα, νέες τοποθεσίες εξακολουθούν να ανακαλύπτονται.
Το 2015, μια αναφορά της εφημερίδας People’s Daily ανέφερε ότι 131 κρεμαστά φέρετρα ανακαλύφθηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, τοποθετημένα σε τεχνητές σπηλιές σε έναν βράχο πλάτους 50 μέτρων και ύψους 100 μέτρων.
Η έκθεση σημείωσε: «Οι ειδικοί δεν έχουν καταλάβει πώς οι αρχαίοι άνθρωποι κατάφεραν να μεταφέρουν το φέρετρο, το σώμα και τα αντικείμενα κηδείας – μαζί ζυγίζοντας εκατοντάδες κιλά – στις σπηλιές απότομων βράχων», προσθέτοντας ένα απόκοσμο στοιχείο στην παράδοση.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλος ο Τραμπ με Ιράν: «Ανοίξτε τα γ… Στενά, τρελοί, αλλιώς θα ζήσετε την κόλαση»
- Το ΝΑΤΟ είναι σε κρίση! Ποιό θα είναι το μέλλον του;
- Νομίζετε ότι είναι ξερό φύλλο πεσμένο στο έδαφος; Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος
- Ανεστάλη η λειτουργία σε πετροχημικό εργοστάσιο στα ΗΑΕ – Πήρε φωτιά από πτώση συντριμμιών
- Και οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές συνεχίζονται αμείωτες – Drones χτύπησαν το διυλιστήριο NORSI στη Ρωσία
- Μ. Χαρακόπουλος: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη εθνική συνοχή
- «Έκρηξη» παραβάσεων ΚΟΚ στην Κ. Μακεδονία τον Μάρτιο – Πάνω από 2.900, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα
- Πλοίο που μετέφερε σιτάρι βυθίστηκε στην Αζοφική θάλασσα – 1 νεκρός, 2 αγνοούμενοι
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν









