Κραυγή Σαλβίνι που βλέπει τη χώρα του να κατακλύζεται από αλλοδαπούς: «Χαλαρώσατε τους νόμους. Θα τους σταματήσουμε»

«Τα ανοιχτά λιμάνια και τα πορτοφόλια για τους λαθρέμπορους και τους παράνομους μετανάστες επέστρεψαν» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, για την κατάργηση νόμων για τη μετανάστευση που είχαν θεσπιστεί κατά την υπουργεία του.

Επίθεση στην κυβέρνηση Κόντε εξαπέλυσε ο γραμματέας της εθνικιστικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κατηγορώντας την ότι πήρε πίσω τους αυστηρούς κανόνες μετανάστευσης που είχε θέσει σε εφαρμογή όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.


Με διάταγμα, που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση τη Δευτέρα, μειώνεται δραστικά το πρόστιμο για τις ΜΚΟ που προχωρούν σε διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Το πρόστιμο από το 1 εκατομμύριο ευρώ, που ήταν επί Σαλβίνι, μειώνεται στις 50.000.

Οι αιτούντες άσυλο που «κινδυνεύουν με βασανισμό και απάνθρωπη μεταχείριση» σε άλλες χώρες δεν θα απελαύνονται από τη Ρωσία σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Επίσης, με το διάταγμα απλούστευεται η διαδικασία για τους ξένους, προκειμένου να λαμβάνουν κανονική βίζα εργασίας με ειδικές άδειες διαμονής.

Σαλβίνι: Θα τους σταματήσουμε

Έντονη ήταν η αντίδραση του Σαλβίνι, που παρέμεινε στη θέση του υπουργού Εσωτερικών από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Αντί να χτίζουν, καταστρέφουν» έγραψε ο Σαλβίνι για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

«Τα ανοιχτά λιμάνια και τα πορτοφόλια για τους λαθρέμπορους και τους παράνομους μετανάστες επέστρεψαν» σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκας του Βορρά.
«Θα τους σταματήσουμε. Η Ιταλία αξίζει καλύτερα» υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται υψηλότερα στις δημοσκοπήσεις από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα στην Ιταλία. Το 24% των Ιταλών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το εθνικιστικό κόμμα.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί