«Κραυγή πoλέμου»! Η νέα βάση του ΝΑΤΟ βάζει «φωτιά» στην Τουρκία! Τι πρέπει να κάνουν οι Ρώσοι

Ο πόλεμος μάλλον έρχεται και προς Βαλκάνια

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, η Ρουμανία έχει αρχίσει να κατασκευάζει αυτό που μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βάση του ΝΑΤΟ κοντά στο λιμάνι της πόλης Constanta της Μαύρης Θάλασσας στην Ρουμανία, επηρεάζοντας ΚΑΙ την Τουρκία! Πώς θα μπορούσε η βάση να επηρεάσει την ασφάλεια της Ρωσίας;

Γράφει το Sputnik:

Η Ρουμανία ξεκίνησε ένα έργο 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της 57ης αεροπορικής βάσης της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Mihail Kogalniceanu προκειμένου να φιλοξενήσει έως και 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, καθώς και νέους διαδρόμους, πλατφόρμες όπλων και υπόστεγα για στρατιωτικά αεροσκάφη. Η αναβαθμισμένη βάση αναμένεται να έχει συνολική περίμετρο 30 χιλιόμετρα και να καλύπτει έκταση περίπου 3.000 εκταρίων.

«Το ΝΑΤΟ ακολούθησε και ακολουθεί μια πολιτική επέκτασης της επιρροής του σε ζώνες που αποτελούν απειλή για την Ρωσία στα Βαλκάνια», είπε στο Sputnik ο Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, ένας απόστρατος αντιστράτηγος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR).

Η νέα βάση του ΝΑΤΟ θα κατασκευαστεί μόλις 130 km από τα σύνορα της Ουκρανίας και περίπου 300 km από το λιμάνι της Οδησσού. Αυτό σημαίνει ότι η διατλαντική συμμαχία θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο την Ρωσία , δεδομένου ότι η Δημοκρατία της Κριμαίας της χώρας μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ρουμανία.

«Τώρα απλώς κινούνται κοντά στα σύνορά μας», συνέχισε ο βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών και συνέχισε: “Υπάρχουν de facto θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας. Ως εκ τούτου, κατασκευάζεται μια τεράστια βάση προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το ρωσικό τμήμα, η καυκάσια ακτή, τα στενά, καθώς και η Τουρκία”.

“Αυτή η [βάση] αποτελεί σίγουρα μια σοβαρή πρόκληση για την ασφάλεια της Ρωσίας, τις δραστηριότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία σε σχέση με την πολιτική ανεξαρτησίας ή αυτονομίας [της Άγκυρας] εντός του ΝΑΤΟ. Είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να ελέγξουν μια τεράστια περιοχή», είπε ο απόστρατος αντιστράτηγος, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή η β΄άση δεν αποκλείεται να βάλει «φωτιά» και στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας!

Ο βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών διευκρίνισε ότι μόλις κατασκευαστεί η βάση, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον έλεγχο τόσο των εναέριων όσο και των χερσαίων περιοχών σε όλη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από την Τουρκία έως την Ρουμανία. Προειδοποίησε ότι η Κριμαία, η Αζοφική Θάλασσα και οι ακτές της θα βρίσκονται εντός του βεληνεκούς κρούσης της νέας βάσης του ΝΑΤΟ, καθώς και η περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας και η Αμπχαζία.

Ωστόσο, τόνισε, η Ρωσία μπορεί να αντισταθμίσει την απειλή που θέτουν οι νέες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία ενισχύοντας την στρατιωτική της παρουσία στις νοτιοδυτικές περιοχές της και επιτυγχάνοντας τους στόχους της  ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης , σύμφωνα με τον Reshetnikov: «Θα είναι μια ισχυρή απάντηση εάν διασφαλίσουμε την ασφάλεια των νέων εδαφών της Ρωσίας, βγάλουμε το Κίεβο από το παιχνίδι και πετύχουμε τους στόχους που διακήρυξε ο Πούτιν πριν από δύο χρόνια: απελευθέρωση των εδαφών που έχουν ήδη γίνει μέρος της Ρωσίας, καθώς και εκείνων που είναι ιστορικά ρωσικά εδάφη», πρότεινε ο Ρεσέτνικοφ.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη εναλλακτική από την εκπλήρωση των σημαντικότερων καθηκόντων της στην Ουκρανία. Διαφορετικά, η διευρυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική και νότια Ευρώπη θα αποτελέσει όχι μόνο μια στρατηγική στρατιωτική απειλή, αλλά και μια υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία ως κυρίαρχο αναπόσπαστο κράτος.

Δείτε ΕΔΩ την ακριβή τοποθεσία της νέας βάσης, που θα βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, λίγο πιο πάνω από την Βουλγαρία, κοντά στην Ελλάδα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί