Κραυγή αγωνίας από την Βουλγαρία: Το ΝΑΤΟ ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές με την Ρωσία

Ο πρόεδρος της χώρας βλέπει μεγάλο πόλεμο, αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης! Την δήλωσή του επικαλούνται ρωσικά ΜΜΕ

«Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ανεξέλεγκτη λόγω της παραβίασης των κόκκινων γραμμών από τις δυτικές χώρες»!

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας, δείχνοντας πως τα πράγματα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο!

«Μέχρι τώρα, υπήρχαν δύο κόκκινες γραμμές που περιόριζαν την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση (της σύγκρουσης στην Ουκρανία Η πρώτη περιόριζε το γεωγραφικό εύρος της σύγκρουσης μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας. Η δεύτερη είναι η αποτροπή μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Με την άδεια χρήσης δυτικών όπλων στα βάθη της Ρωσίας και αποστολή συμβούλων και εκπαιδευτών στην πρώτη γραμμή, αυτές οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη παραβιαστεί», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα εκφράσει τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία, άπαξ και εκπροσωπήσει την Βουλγαρία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Το ποιος ακριβώς θα εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Ράντεφ χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον «υπαρξιακής σημασίας» σε αντίθεση με άλλες συναντήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει «ιστορική ευθύνη» στην επιλογή των αντιπροσώπων. Σύμφωνα με άτυπες συμφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και του γραφείου του προέδρου, ο αρχηγός του κράτους παρακολουθούσε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις από το 2012. Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση της Σόφιας έστειλε τον πρωθυπουργό Νικολάι Ντένκοφ στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους. Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν αυτή την απόφαση με το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ράντεφ αντιτάχθηκε στην στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Και στην Βουλγαρία λοιπόν, βλέπουν τον όλεθρο να έρχεται!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί