Κουλέμπα: Στοχεύουμε στην επίτευξη ειρήνης με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2023

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντιμίτρο Κουλέμπα δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του στοχεύει στην πραγματοποίηση μιας σύνοδου κορυφής που θα στοχεύει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στην επίτευξη ειρήνης με την Ρωσία, κατά προτίμηση στα Ηνωμένα Έθνη με πιθανό μεσολαβητή τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, χοντρικά στην περίοδο όπου θα έχει ήδη συμπληρωθεί ένα έτος από την κήρυξη του πολέμου από τη Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε στο Associated Press ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου Ζελένσκι στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει ένα ειδικό σχέδιο ώστε οι πύραυλοι Patriot να είναι έτοιμοι για την Ουκρανία, σε λιγότερο από έξι μήνες.

Συνήθως, η εκπαίδευση πάνω στα εν λόγω πυραυλικά συστήματα διαρκεί έως και ένα χρόνο.

Ο Κουλέμπα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τον πόλεμο το 2023, προσθέτοντας ότι η διπλωματία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο.

«Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο», είπε. «Κάθε πόλεμος τελειώνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος χώρος για τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου κορυφής, γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε χάρη σε μια συγκεκριμένη χώρα», είπε μεταξύ άλλων.

newsbeast/intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί