• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Ζούμε μέρες του 08”: Η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία – Ο ρόλος του ΝΑΤΟ, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση!

“Ζούμε μέρες του 08”: Η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία – Ο ρόλος του ΝΑΤΟ, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση!

Αιτία πολέμου είναι για τους Ρώσους, η τακτική των Ουκρανών να περνάνε τα πλοία τους, μέσω του Κερτς.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, θα πρέπει να μας προβληματίζουν. Οι Ρώσοι δεν απείλησαν με πόλεμο μόνο τους Ουκρανούς αλλά και το…ΝΑΤΟ. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, η ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αν επέμβει όμως το ΝΑΤΟ (στηρίζει την Ουκρανία), τα πράγματα αλλάζουν και ο πόλεμος από περιφερειακός μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, Παγκόσμιος.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας):

«Το πέρασμα ουκρανικών πλοίων μέσω του Κερτς, αφορά την παράνομη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, η ουκρανική πλευρά, δεν συμμορφώνεται με τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να παρακάμψει αυτές τις διαδικασίες επιφέρουν τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, στην οποία είναι πιθανό να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Οι Ρώσοι περιμένουν τους Ουκρανούς στην γωνία και με το παραμικρό λάθος, θα εμπλακούν σε πόλεμο. Μέγα πρόβλημα αποτελεί το ΝΑΤΟ, για την Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ στηρίζει την Ουκρανία και μας θυμίζει την στήριξη που παρείχε κάποτε, στην Γεωργία το 2008. Το 2008 όμως, οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Γεωργία. Το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να ξεχνά τα γεγονότα του 2008.

photo:pexels