«Ζητήστε συγνώμη»! Ξαφνική ένταση ανάμεσα σε Γαλλία-Ιταλία

Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις της με την Ιταλία μετά τα σχόλια του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Χθες, Πέμπτη, ο Ταγιάνι ματαίωσε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Παρίσι, γράφοντας στο Twitter ότι τα όσα είπε ο Νταρμανέν είναι «απαράδεκτα» και προσβάλλουν την Ιταλία και την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

«Ένας υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να τολμήσει να κάνει αυτό που έκανε αυτός ο κύριος», σχολίασε σήμερα ο Ταγιάνι στην Corriere della Sera.

«Αν κάποιος εκτοξεύσει μια απρόκλητη προσβολή, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση (ο Νταρμανέν) προσέβαλε τους Ιταλούς, καθώς και την κυβέρνηση και την πρωθυπουργό», συνέχισε.

Ο Νταρμανέν εκτίμησε χθες, μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC, ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι είναι «ανίκανη να διαχειριστεί τα μεταναστευτικά προβλήματα» της χώρας της, όπου καταγράφεται ρεκόρ αφίξεων από τη βόρεια Αφρική.

Επίσης την συνέκρινε με την επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία, τη Μαρίν Λεπέν. «Η ακροδεξιά έχει ένα ελάττωμα: ότι λέει ψέματα στον λαό», κατέληξε ο Νταρμανέν.

(απεμπε – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί