Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι συζήτησε εκ νέου με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία ως μέσο που θα συνέβαλε στην επίτευξη βιώσιμης ειρήνης.
«Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: είναι απαραίτητες αξιόπιστες εγγυήσεις για μια ειρήνη που αληθινά μπορεί να επιτευχθεί», ανέφερε μέσω X ο Ζελένσκι, από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ευρωπαίους ηγέτες.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσον αφορά την πρωτοβουλία του προέδρου Μακρόν σχετικά με την παρουσία (σ.σ. στρατιωτικών) δυνάμεων στην Ουκρανία, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της πορείας προς την ειρήνη», πρόσθεσε.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας. Το ουκρανικό Σύνταγμα μας απαγορεύει να το κάνουμε. Ντε φάκτο, τα εδάφη αυτά ελέγχονται τώρα από τους Ρώσους.
Δεν έχουμε τη δύναμη να τα ανακτήσουμε» είπε σε άλλο σημείο ο ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην αδυναμία που έχει το Κίεβο να ανακαταλάβει τα εδάφη που κατέχει πλέον η Ρωσία.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επαφές Σ.Παπασταύρου στο Ριάντ για Σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα
- Αυτό είναι χιόνι! Δείτε τι αντιμετωπίζουν στη ρωσική άπω ανατολή, vid
- «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος»: Ποιό ευρωπαϊκό κράτος φοβάται… επέμβαση του Τραμπ;
- Ν. Παπαθανάσης: Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης για Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Στερεά Ελλάδα
- Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να προβλέψει τη νόσο του Crohn χρόνια πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων
- Το Πεκίνο δηλώνει πως «θα προστατεύσει αποφασιστικά» τα συμφέροντά του
- Νέο Πολιτιστικό Κέντρο στον Δήμο Γλυφάδας
- Από τις 12 το μεσημέρι παραγωγοί της Δυτ. Μακεδονίας κλείνουν τον κόμβο της Μπάρας Σιάτιστας και τον κόμβο Φιλώτα
- Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης
- Δύο Σέρβοι πέταξαν δέμα με κινητά, φορτιστές, κάρτες sim και κάνναβη στις φυλακές Διαβατών
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΦΟΡΟΙ









