Ζαχάροβα: Ουκρανός πύραυλος αεράμυνας χτύπησε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, όχι εμείς

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ουκρανικά αντιπυραυλικά πυρά, και όχι η Ρωσία, έπληξαν χθες, Δευτέρα, νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Επιμένω, δεν πραγματοποιούμε πλήγματα σε πολιτικούς στόχους».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης σήμερα ότι το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο επλήγη χθες από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος NASAMS ο οποίος εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως η Ρωσία έπληξε το νοσοκομείο με ένα πύραυλο Kh-101 Kalibr και πως εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, και άλλους πυραύλους εναντίον πόλεων σε όλη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας, απόδειξη ότι το νοσοκομείο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-101 Kalibr είναι τα θραύσματα τα οποία ανακτήθηκαν από το σημείο της επίθεσης, κυρίως από το πίσω τμήμα του πυραύλου που φέρει σειριακό αριθμό και από το σύστημα καθοδήγησής του.

Στην τακτική ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πεσκόφ ερωτήθηκε πώς μπορεί η Ρωσία να λέει ότι δεν επιτίθεται σε πολιτικούς στόχους μετά την τραγωδία στο νοσοκομείο.

«Σας καλώ να καθοδηγείστε από τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο αποκλείει απολύτως να έγιναν επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και το οποίο δηλώνει ότι μιλάμε για ένα αντιπυραυλικό σύστημα που έπεσε», δήλωσε.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι δεν επιτιθέμεθα σε πολιτικούς στόχους. Πλήγματα πραγματοποιούνται εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων υποδομής, εναντίον στρατιωτικών στόχων που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το στρατιωτικό δυναμικό του καθεστώτος», τόνισε.

Με πληροφορίες από απεμπε – απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί