• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν: «Δεν εμπιστεύομαι τον Τραμπ για το εμβόλιο»

Υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν: «Δεν εμπιστεύομαι τον Τραμπ για το εμβόλιο»

Η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως δεν θα έδινε βάση μόνο στον λόγο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για οποιοδήποτε πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σε απόσπασμα μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα από το CNN, η Χάρις είπε πως ο Τραμπ έχει ένα ιστορικό καταπίεσης της άποψης των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού και εξέφρασε την ανησυχία ότι αυτό μπορεί να συμβεί και πάλι στην περίπτωση ενός ενδεχόμενου εμβολίου.

«Δεν θα εμπιστευόμουν τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε και πρόσθεσε πως θα ήταν πεπεισμένη για την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου αν και κάποιος αξιόπιστος την εγγυάτο.

«Δεν θα έδινα βάση στον λόγο του γι΄αυτό», είπε.

Η Χάρις άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξή της στο CNN πως ο Τραμπ μπορεί να σπεύσει να αρπάξει ένα εμβόλιο –ανεξάρτητα από το πώς έχει δοκιμαστεί– προκειμένου να λουστράρει την εικόνα του.

«Έχει το βλέμμα του στις εκλογές που έρχονται σε λιγότερο από 60 ημέρες και πάει ν΄αρπάξει ό,τι μπορεί να πάρει για να προσποιηθεί πως μπορεί να είναι ηγέτης στο θέμα αυτό ενώ δεν είναι», είπε.

Το CNN ανέφερε ότι η πλήρης συνέντευξη με τη Χάρις θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.