«Υπερθέρμανση»: Αντιμέτωπη με ασυνήθιστης έντασης ψύχος βρίσκεται η Κίνα

Λίγες ημέρες μετά τους -56 βαθμούς της Σιβηρίας.

Η Κίνα εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, προειδοποιώντας ότι ο υδράργυρος μπορεί να πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές, την επομένη της έκκλησης που απηύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ να καταβληθούν “ολομέτωπες προσπάθειες” για να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες.

Το ψύχος ήρθε μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις του χειμώνα στο Πεκίνο, όπου το σύστημα δημόσιων μεταφορών αντιμετώπισε καθυστερήσεις, πτήσεις ματαιώθηκαν και η ολισθηρότητα των σιδηροδρομικών γραμμών προκάλεσε την Πέμπτη το βράδυ σύγκρουση βαγονιών σε υπέργειο τμήμα του μετρό, από την οποία τραυματίστηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.

Οι μετεωρολογικές αρχές της χώρας εξέδωσαν σήμερα το πρωί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, προβλέποντας κύμα ψύχους “στο μεγαλύτερο μέρος” της Κίνας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει ως την Τρίτη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις αρχές, “ορισμένες περιοχές της βόρειας Κίνας και οι περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού και του ποταμού Χουάιχε μπορεί να δουν τη θερμοκρασία να πλησιάζει ή να ξεπερνά επίπεδα ρεκόρ για αυτήν την περίοδο του έτους”.

Αψηφώντας το ψύχος που ήδη επικρατούσε, τουρίστες στο Πεκίνο βρέθηκαν χθες, Παρασκευή, αντιμέτωποι με τον παγωμένο αέρα στο Σινικό Τείχος, στην ορεινή περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, που ήταν καλυμμένο με ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός αναμένεται επίσης να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κίνας, ενώ βάσει της επίσημης προειδοποίησης που εκδόθηκε σήμερα ελάχιστες ημερήσιες θερμοκρασίες 0 βαθμών Κελσίου αναμένονται τις επόμενες μέρες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Γκουιτζού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Βιετνάμ.

Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την πτώση των θερμοκρασιών, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να καταβληθούν “ολομέτωπες προσπάθειες όσον αφορά την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες”, μετέδωσαν χθες το βράδυ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Λόγω των “μεγάλων κινδύνων καταστροφών” που θέτει το επικείμενο κύμα ψύχους, ο πρόεδρος “Σι δήλωσε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις εργασίες πρόληψης των καταστροφών και παροχής βοήθειας”, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

“Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνατότητες εφοδιασμού σε άνθρακα, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και πρέπει να γίνουν εργασίες για να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία σε ενέργεια και να υπάρξουν εγγυήσεις ότι ο πληθυσμός θα έχει θέρμανση”, πρόσθεσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

(απεμπε – φωτο:Pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί